Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Εκδήλωση αφιερωμένη στον Καβάφη από τον σύλλογο Αθηναίων Νέας Υόρκης
Εκδήλωση αφιερωμένη στον Καβάφη από τον σύλλογο Αθηναίων Νέας Υόρκης Εκτύπωση E-mail
24.03.13

Νέα Υόρκη

Μια ακόμη επιτυχημένη πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στον Κωσταντίνο Καβάφη, πραγματοποίησε στην Ουάσιγκτον το Σάββατο 16 Μαρτίου ο σύλλογος Αθηναίων Νέας Υόρκης και μετά από προετοιμασίες πολλών μηνών και εξαιρετική συνεργασία με την Ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, την βιβλιοθήκη του Κογκρέσου και το Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν, παρουσίασε μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση αφιερωμένη στα 150 χρόνια από την γέννηση του Καβάφη με μια σειρά διαλέξεων και παρουσίασης βιβλίων.

Κύριος ομιλητής της διάλεξης ήταν ο Δρ. Βασίλειος Λαμπρόπουλος, επιμελητής της έδρας Καβάφη στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή και το έργο του ποιητή, καθώς επίσης και στην διαχρονική του πρόσφορα στην λογοτεχνία .

Η μετά τον θάνατο του ποιητή αναγνώριση του από το πλατύ κοινό, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της διάλεξης , καθώς όπως είναι γνωστό ο ποιητής δεν επιδίωξε ποτέ την έκδοση βιβλίου του όσο ζούσε.

Η εκδήλωση εμπλουτίστηκε με επιλεγμένες απαγγελίες των ποιημάτων του Καβάφη από φοιτητές του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν, καθώς επίσης από τις ομιλίες του καθηγητή κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κουίνς Νέας Υόρκης Νικόλαου Αλεξίου, της κ. Γιώτας Στρατή και των κκ. Τάσου Μουζάκη και Νικολάου Ζαβόλα.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Δρ. Ζωή Κοσμίδου , της οποίας η πρόσφορα και παρουσία συνέβαλλαν τα μέγιστα σ την επιτυχία της εκδήλωσης, ενώ εξίσου σημαντική ήταν η προσφορά της Δρ.Ισμήνης Λαμ σχετικά με την παραχώρηση του χώρου που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, καθώς επίσης και του κ. Χάρολντ Λέι, ο οποίος προσκόμισε παλιές εκδόσεις έργων του ποιητή.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών αρκετά μέλη και φίλοι του συλλόγου , κάποιοι εκ των οποίων ταξίδεψαν στην Ουάσιγκτον με το πούλμαν που είχε διαθέσει ο σύλλογος , ενώ κάποιοι ταξίδεψαν με δικά τους μέσα , συνδυάζοντας παράλληλα το ωραίο ταξίδι με την εκδήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στις πολλαπλές δραστηριότητες του συλλόγου Αθηναίων, περιλαμβάνεται και η πολύ σημαντική προσπάθεια συλλογής και αποστολής βοήθειας προς το βρεφοκομείο Αθηνών, για την οποία έχει ανοιχτεί ειδικός λογαριασμός στην Ομογενειακή τράπεζα “Άλμα” με τον κωδικό Athenians Society Childrens Fund 120016443.

Ο σύλλογος Αθηναίων επιβεβαιώνοντας την ανοδική του πορεία τα τελευταία δυο χρόνια, ανήκει πλέον στην κατηγορία των οργανισμών κοινής ωφελείας , ενώ ήταν ένας από τους πρώτους ομογενειακούς οργανισμούς που έκανε πράξη την έκφραση αλληλεγγύης προς τους Έλληνες και προσέφερε μεγάλη ποσότητα νωπού κρέατος στο βρεφοκομείο Αθηνών, ενώ σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, προετοιμάζονται για την αποστολή αναλώσιμων και φαρμακευτικού υλικού προς το δημοτικό φαρμακείο των Αθηνών.

Για το θέμα αυτό ο πρόεδρος του συλλόγου Πάνος Αδαμόπουλος ,απέσπασε θετική απάντηση από τον πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών Γεώργιου Πατούλη , ο οποίος δεσμεύτηκε να παραλάβει το φαρμακευτικό υλικό που θα αποσταλεί από τον σύλλογο Αθηναίων και στην συνέχεια μέσω του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών, να διοχετευθεί στο δημοτικό φαρμακείο της πόλης.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7674&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 24.03.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote