Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Συνέντευξη τύπου της Χιακής Ομοσπονδίας
Συνέντευξη τύπου της Χιακής Ομοσπονδίας Εκτύπωση E-mail
24.03.13

Του Σάκη Σερέτη

Οι οριοθετημένοι στόχοι καθώς επίσης και μια σειρά οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν στο εγγύς μέλλον, αποτέλεσαν τα βασικά σημεία στα οποία αναφέρθηκε το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο της Χιακής Ομοσπονδίας Αμερικής στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης 19 Μαρτίου στην έδρα της στην Αστόρια.

Σύντομο χαιρετισμό και ευχαριστίες προς τα ΜΜΕ απηύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σταύρος Χαβιάρας, ενώ στην συνέχεια ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Δρ. Νικόλαος Ράλλης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες προσέλκυσης και συντονισμού της νεολαίας, στην έναρξη παρουσίασης σεμιναρίων ιατρικού, οικονομικού και νομικού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης και στην αποστολή 60.000 δολαρίων στην Μητρόπολη της Χίου , προκειμένου να υποστηριχθούν τα προγράμματα σίτισης των αναξιοπαθούντων του νησιού.

Ο Δρ. Ρἀλλης αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες που καταβάλλονται εκ μέρους της Ομοσπονδίας σχετικά με την διατήρηση και διάδοση της Ελληνικής γλώσσας, καθώς επίσης και στην τελετή απονομής του “Ομήρειου” βραβείου που θα πραγματοποιηθεί την 2α Νοεμβρίου 2013 στην έδρα της Ομοσπονδίας, με αποδέκτη την διευθύντρια του ημερήσιου σχολείου της Κοινότητας Αγίου Νικολάου Φλάσιγκ Αθηνά Τσώκου –Κρεμμύδα.

Τα σεμινάρια έχουν ήδη αρχίσει και πραγματοποιούνται κάθε 3η Παρασκευή του μήνα, ενώ στο άμεσο μέλλον αναμένεται να οργανωθεί η προβολή ταινίας που αφορά στον οδικό κώδικα της Νέας Υόρκης και σε όσους την παρακολουθήσουν, θα δοθούν τα εγκεκριμένα πιστοποιητικά της πολιτείας , τα οποία παρέχουν έκπτωση της τάξης του 10% επί των ασφαλίστρων που καταβάλλει ο καθένας .

Μια ακόμη πρωτοβουλία αφορά στην επικείμενη διοργάνωση αιμοδοσίας , στην εγγραφή των Ελληνοαμερικανών στους εκλογικούς καταλόγους καθώς επίσης και στην οργάνωση ενός ηλεκτρονικού δικτύου προσέλκυσης νέων επιχειρηματιών και επιστημόνων.

Ο Δρ. Ράλλης ανέφερε ότι την 7η Απριλίου μετά την λήξη της εθνικής παρέλασης στο Μανχάταν, θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Ομοσπονδίας, ομιλία του καθηγητή Χρήστου Ιωαννίδη με θέμα “ο ρόλος της διασποράς στην ελληνική επανάσταση”, ενώ δίνοντας έμφαση στην υποστήριξη των νέων, προανήγγειλε την συνάντηση γνωριμίας νέων επιχειρηματιών και επιστημόνων που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, μέσω της οποίας θα δοθούν ευκαιρίες επαγγελματικού προσανατολισμού και επέκτασης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους.

Η κ.Μαρία Παπαγιανάκη αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται από το γυναικείο τμήμα της Ομοσπονδίας, ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκε στις δωρεάν ιατρικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν από Έλληνες Ιατρούς στο κτήριο της Χιακής Ομοσπονδίας, σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη. Η ομιλήτρια αναφέρθηκε επίσης στα χορευτικά τμήματα όπου συμμετέχουν 50 παιδιά και παράλληλα υπενθύμισε ότι τα μαθήματα παραδοσιακών χορών παραδίδονται κάθε Παρασκευή.

Η κ. Άννα Κοντούλη επισημαίνοντας την ζωτικής σημασίας προσέλκυση της νεολαίας , αναφέρθηκε στο 11μελές συμβούλιο της και στις προσπάθειες ανάπτυξης ηλεκτρονικής επικοινωνίας που επιχειρούν με τους απανταχού νέους που έλκουν την καταγωγή τους από την Χίο.

Για τον σκοπό αυτό έχουν δημιουργήσει και μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης www.facebook.com/#!YAChios όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Η κ. Κοντούλη ανέφερε επίσης την ύπαρξη του προγράμματος "Midnight Run", μέσω του οποίου η νεολαία της Χιακής Ομοσπονδίας διανέμει τρόφιμα και ρούχα στους αναξιοπαθούντες της Νέας Υόρκης, ενώ παράλληλα υπενθύμισε την ετήσια χοροεσπερίδα των νέων που θα πραγματοποιηθεί εφέτος το Σάββατο 6 Απριλίου και ένα μέρος των εσόδων της θα διατεθεί για τους άπορους κατοίκους της Χίου.

Τέλος ο γενικός γραμματέας Νίκος Παπαγιανάκης παρουσιάζοντας το βιβλίο “ Chios 1822-1912 from Massacre to Liberation” του οποίου την εκδόση επιμελήθηκε ο ίδιος , εξέφρασε τις ανησυχίες του για την βιωσιμότητα και την πορεία των ομογενειακών φορέων, ο οποίοι όπως ανέφερε συμπληρώνουν 35 χρόνια από το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα της δεκαετίας του ’80 και σύμφωνα με μια έρευνα που ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει με δείγματα που προέρχονται από άλλες εθνικοτοπικές κοινωνίες, ο χρόνος ζωής των ομογενειακών φορέων συλλόγων που απομένει αποτιμάτε περίπου στα 15 χρόνια ζωής.



Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της Χιακής Ομοσπονδίας έχει ως εξής:-Σταύρος Χαβιάρας (πρόεδρος), Νικόλαος Ράλλης (εκτελεστικός αντιπρόεδρος), Άννα Κοντούλη (α! αντιπρόεδρος), Αμαλία Μπουρνιά (β! αντιπρόεδρος), Μιχάλης Φρεζούλης (γ! αντιπρόεδρος), Στέφανος Ντούλος (δ! αντιπρόεδρος) ,Αλέξανδρος Ντούλης ( CFO),Ανθή Μυλωνάς (εκτελεστική γραμματέας), Νίκος Παπαγιαννάκης (γενικός γραμματέας),Κώστας Αλμυρούδης (ταμίας) , Ιωάννης Στουπάκης (βοηθός ταμία).

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7673&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 24.03.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote