Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Καθαρή νίκη Παπανδρέου Εκτύπωση E-mail
11.11.07

Με βάση τα επίσημα αποτελέσματα του 25% των εκλογικών τμημάτων, που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιτροπής καταστατικού του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ανωμερίτης, μεγάλη νίκη σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 60,03% (83.931 ψήφους).

Οι άλλοι δυο συνυποψήφιοι έλαβαν: Ευάγγελος Βενιζέλος 33,54% με 46.894 ψήφους και ο Κώστας Σκανδαλίδης 6,28% με 8.784 ψήφους. Σε σύνολο 140.735 που αντιστοιχεί στο 25%, βρέθηκαν 919 άκυρα και 207 λευκά ψηφοδέλτια. Πάνω από 900.000 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν στην ψηφοφορία ανάδειξης νέου Προέδρου του κόμματος. Ωστόσο, ο Κώστας Σκανδαλίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και τον συνεχάρη για την εκλογή του. Σε δηλώσεις του αργά το βράδυ της Κυριακής, ο Κώστας Σκανδαλίδης, τόνισε ότι "το ΠΑΣΟΚ έχει ισχυρό πρόεδρο, που μπορεί να οδηγήσει την παράταξη στη νίκη" και δήλωσε ότι θα υπηρετήσει την παράταξη με όλες του τις δυνάμεις.

Δήλωση Βενιζέλου

Προσερχόμενος στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά από τον κ. Σκανδαλίδη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε δηλώσεις στις οποίες τόνισε ότι: "Χαιρετίζω την μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία. Όλοι όσοι μετείχαν στη διαδικασία θέλουν ένα συλλογικό, θεσμικό, δημοκρατικό και συγκροτημένο ΠΑΣΟΚ". Αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι τον συγχαίρει, που για δεύτερη φορά εξελέγη στην προεδρία του κόμματος. Επίσης ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι συγκροτήθηκε ένα μεγάλο δυναμικό, ριζοσπαστικό, αισιόδοξο ρεύμα, μέρος του οποίου εκφράστηκε και με την δικιά του υποψηφιότητα. "Αντίπαλός μας είναι η συντήρηση, η δεξιά και η κυβέρνησή της", υπογράμμισε κλείνοντας τη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Παπανδρέου προσήλθε στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη στις 9μμ. Χαρακτηριστικά της ψηφοφορίας ήταν η μεγάλη προσέλευση, λόγω της οποίας δόθηκε παράταση μέχρι τις οκτώ σε αρκετά εκλογικά τμήματα, αλλά και τα μικρά τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν από το πρωί κυρίως στη σύνδεση των υπολογιστών με την Κεντρική εφορευτική Επιτροπή. Ωστόσο, αυτό δεν παρεμπόδισε ή διέκοψε την διαδικασία καθώς τηρήθηκε χειρόγραφο αρχείο για όσους προσέρχονταν στα εκλογικά Τμήματα.

Μεγάλη συμμετοχή πολιτών

"Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας. Η διαδικασία είναι ιστορική για τη χώρα μας και από αύριο συνεχίζουμε με τομές και αλλαγές", δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

"Σήμερα οι πολίτες ανοίγουν μια νέα σελίδα για τη δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν οργανωτικά προβλήματα για τα οποία δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς και κάλεσε τους πολίτες να επιμείνουν στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματός τους", τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Την αισιοδοξία του ότι το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει ενωμένο εξέφρασε ο Κώστας Σκανδαλίδης, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία αφετηρία για να δώσουμε την μάχη για τα προβλήματα του πολίτη.

"Ελπίζω το τέλος της σημερινής διαδικασίας να βρει το ΠΑΣΟΚ ενωμένο", ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Στον Πειραιά υπήρξε παρεξήγηση μεταξύ του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του νομάρχη Γιάννη Μίχα όταν, ο κ. Σημίτης δεν χαιρέτησε τον κ. Μίχα που καθόταν στην είσοδο καφέ της περιοχής. Τελικά η παρεξήγηση λύθηκε με την παρέμβαση του Παναγιώτη Φασούλα και όλοι μαζί ήπιαν καφέ.

"Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος υπολόγισε τον αριθμό γύρω στις 900.000.

Όπως τόνισε ο κ. Ραγκούσης, κερδισμένο από τη διαδικασία, την οποία χαρακτήρισε πολύ ικανοποιητική, δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ, κερδισμένη είναι και η Δημοκρατία και "γι αυτό είμαστε υπερήφανοι". Επίσης, ανέφερε ότι η διαδικασία αυτή καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου και είναι πρωτόγνωρη όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=767&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote