Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow Μικρά και ενοχλητικά του Μαρτίου
Μικρά και ενοχλητικά του Μαρτίου Εκτύπωση E-mail
17.03.13

Μικρά και ενοχλητικά του Μαρτίου

Του Σάκη Σερέτη

Πρoxειρότητες

Επίσκεψη στην Νέα Υόρκη πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών και δήμαρχος Αμαρουσίου Γεώργιος Πατούλης και σε μια ανοιχτή συγκέντρωση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελλήνων ιατρών Αμερικής και Καναδά στο “Σταθάκειο” πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια, απευθύνθηκε στους ομογενείς, ζητώντας να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια στα νοσοκομεία κληροδοτήματα της ομογένειας στην Ελλάδα.

Δεν ξέρω αν στην συγκεκριμένη ολιγομελή συγκέντρωση εξασφαλίστηκαν κάποιες υποσχέσεις εκ μέρους των παρευρισκομένων ομογενών , ωστόσο αδυνατώ να κατανοήσω σε πιο βαθμό βοήθησε η παρουσία του κ. Γεώργιου Πατούλη στο συγκεκριμένο εγχείρημα παροχής βοήθειας, το οποίο παρεμπιπτόντως δείχνει ότι σχεδιάστηκε στο γόνατο και η περιορισμένη συμμετοχή του κοινού απλά επιβεβαιώνει την προχειρότητα.

Να θυμίσω ότι σε μια παρόμοια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο πριν από δυόμισι χρόνια και αφορούσε στην “Ομάδα Αιγαίου”, οι διπλωματικές αρχές της πόλης μας καθώς επίσης και μεγάλο μέρος της οργανωμένης ομογένειας, έδωσαν το παρών αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους.

Αυξημένη συμμετοχή στον διαγωνισμό για την Μις Ανεξαρτησία

Η επιβεβαίωση των προσπαθειών που καταβάλλουν ο πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής Αθανάσιος Αρώνης και η κ. Αυγερινή Κατέχη σχετικά με την άψογη διοργάνωση του διαγωνισμού για την εκλογή της Μις Ανεξαρτησίας, αποτυπώνεται καθαρά από τον αριθμό των 18 μέχρι στιγμής υποψηφιοτήτων που έχουν υποβληθεί.

Φυσικά ο αυξανόμενος αριθμός των συμμετοχών δημιουργεί μεγαλύτερες υποχρεώσεις και απαιτεί περισσότερο χρόνο προπαρασκευής των υποψηφίων κοριτσιών που θα συμμετάσχουν, όμως από την άλλη πλευρά, ανοίγει νέους ορίζοντες επικοινωνίας και επαφής με την νέα γενιά και αυτό είναι κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα τον κ. Αρώνη και τους συνεργάτες του, οι οποίοι διαθέτοντας απλόχερα τον χρόνο τους, προετοιμάζουν τις υποψήφιες για την μεγάλη ημέρα του διαγωνισμού.

Βαρκούλες αρμενίζουν…


Με την σιγουριά που πηγάζει από την έπαρση της εξουσίας- η οποία είναι παγκοσμίως γνωστό ότι τυφλώνει- αντιμετωπίζουν τις δυσλειτουργίες ,τις συνεχόμενες αναβολές σχετικά με την ανακοίνωση του τελετάρχη, καθώς επίσης και την πρωτοφανή αδυναμία συγκέντρωσης οικονομικών πόρων οι υπεύθυνοι διεξαγωγής της φετεινής παρέλασης.

Ήδη έχουμε μπει στην τελική ευθεία προετοιμασίας της παρέλασης και σύμφωνα με τον οικονομικό απολογισμό που έδωσε ο ταμίας της επιτροπής παρέλασης Γεώργιος Παράλεμος , οι φετεινές επιδόσεις απέχουν κατά πολύ από τις περσινές και τις προπέρσινες, γεγονός που θα πρέπει να απασχολήσει ιδιαίτερα τους υπεύθυνους.

Σε γενικές γραμμές η διοργάνωση της φετεινής παρέλασης , ενώ στην αρχή φάνηκε ότι θα μπορούσε να κινηθεί σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα και συνοδεύτηκε και από μια σειρά αρκετά αισιόδοξων εξαγγελιών εκ μέρους των επικεφαλής υπευθύνων , σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα δείχνουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα, ενώ ο μέχρι τώρα χαμηλός αριθμός δηλώσεων συμμετοχής στην παρέλαση εκ μέρους των ομογενειακών συλλόγων-φορέων, χαρακτηρίζεται άκρως απογοητευτικός.

Σύλλογος Αθηναίων Νέας Υόρκης


Στο ετήσιο αποκριάτικο ραντεβού του συλλόγου Αθηναίων Νέας Υόρκης, η συμμετοχή και η ευχάριστη διάθεση που δημιουργεί ιδανικές συνθήκες διασκέδασης , αποτέλεσαν βασικά συστατικά επιτυχίας της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου στο εστιατόριο “Λατέρνα”.

Η επανάκαμψη αρκετών μελών του συλλόγου, οι πολλαπλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς επίσης και η σημαντική προσφορά υλικής βοήθειας στο βρεφοκομείο Αθηνών, αποτυπώνουν γλαφυρά την εικόνα ενός σοβαρού οργανισμού, ο οποίος οριοθετεί και υλοποιεί με σταθερά βήματα τους στόχους του.

Πρόσφατα δε, άκουσα τον πρόεδρο του συλλόγου Πάνο Αδαμόπουλο να αναζητά κάποιες βασικές εγγυήσεις από τον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Αθηνών Γεώργιο Πατούλη , σχετικά με την αποστολή και διοχέτευση φαρμάκων και αναλώσιμων ειδών προς το δημοτικό φαρμακείο του δήμου Αθηναίων, η οποία αποτελεί το επόμενο βήμα έμπρακτης έκφρασης αλληλεγγύης του συλλόγου προς τους αναξιοπαθούντες των Αθηνών.

Ο κ. Γεώργιος Πατούλης που βρέθηκε στην Νέα Υόρκη, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους Ομογενείς να προσφέρουν βοήθεια στα νοσοκομειακά ιδρύματα της γενέτειρας, διαβεβαίωσε ότι την παραλαβή και διοχέτευση των φαρμάκων που θα σταλούν από τον σύλλογο Αθηναίων ,θα επιμεληθεί ο ιατρικός σύλλογος Αθηνών.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7657&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 19.03.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote