Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Εκδηλώσεις για την 65η επέτειο ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.
Εκδηλώσεις για την 65η επέτειο ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου. Εκτύπωση E-mail
14.03.13

Νέα Υόρκη

Με την διάλεξη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Μαρτίου στο πολιτιστικό κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής από την καθηγήτρια Σοφία Χατζηδημητρίου και την εκδήλωση μνήμης για την 65η επέτειο από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την μητέρα Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαρτίου στην Αστόρια, έκλεισε ο κύκλος των επετειακών εκδηλώσεων που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία Νέας Υόρκης.

Μετά την δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου προεξάρχοντος του επισκόπου Ζήλων Σεβαστιανού, στο πολιτιστικό κέντρο “Πέτρος Πατρίδης” πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων παρουσία των προξενικών αρχών Ελλάδας και Κύπρου , καθώς επίσης και του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Ηλία Τσεκερίδη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Γεώργιος Ηλιόπουλος, η γενική πρόξενος της Κύπρου Κούλα Σοφιανού, ο επιχειρηματίας και υποψήφιος για την θέση του δημάρχου Νέας Υόρκης Ιωάννης Κατσιματίδης, ο καθηγητής και διευθυντής της Ελληνικής εταιρίας “Παιδεία” Ηλίας Τομάζος, ο πρόεδρος της Δωδεκανησιακής νεολαίας Γ. Κορωναίος και ο πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Γεώργιος Ανδριώτης, ο οποίος έκανε μια εκτενή και πολύ χρήσιμη αναφορά στους πρωτοπόρους Δωδεκανήσιους αγωνιστές .

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν η κ. Ειρήνη Κωνσταντινίδη και ο κ.Γιάννης Σακέλης, ενώ η καθηγήτρια Σοφία Χατζηδημητρίου κάνοντας μια σύντομη αναφορά σχετική με την διάλεξη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη με θέμα “οι πολλαπλές ταυτότητες της Δωδεκανήσιας γυναίκας”, στην συνέχεια αναφέρθηκε στις τρεις χαμένες ευκαιρίες ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα, οι οποίες προηγήθηκαν πριν από την τελική ενσωμάτωση της.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές Καλλιόπη Ζιάνγου, Αρετή Μαραγκού και Κασσιανή Ζαχάρη, ενώ τα παιδικά χορευτικά τμήματα των συλλόγων Λέρου, Νισύρου, Καλύμνου , Τήλου και το εφηβικό τμήμα χορευτών της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας , απέδωσαν εξαιρετικά παραδοσιακούς χορούς και δικαίως απέσπασαν το χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7655&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 15.03.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote