Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Φεστιβάλ Ελληνικής Λογοτεχνίας και βιβλίου αφιερωμένο στον Κωνσταντίνο Καβάφη
Φεστιβάλ Ελληνικής Λογοτεχνίας και βιβλίου αφιερωμένο στον Κωνσταντίνο Καβάφη Εκτύπωση E-mail
09.03.13

Νέα Υόρκη

Παράθυρο ελπίδας για την προώθηση του Ελληνικού πολιτισμού αποτελεί η τελευταία πρωτοβουλία του συλλόγου Αθηναίων Νέας Υόρκης, η οποία στα πλαίσια του επετειακού εορτασμού του έτους Καβάφη από την ΟUNESKO θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στην Ουάσινγκτον.

 

Το φεστιβάλ Ελληνικής λογοτεχνίας και βιβλίου, θα είναι αφιερωμένο στον Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη και διοργανώνεται από τον σύλλογο Αθηναίων Νέας Υόρκης την Κυριακή 16 Μαρτίου, σε συνεργασία με την Ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, το τμήμα Ελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου Georgetown και την βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και μια άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Georgetown (37th and O street NW Washington D.G. 20057) με κύριο ομιλητή τον καθηγητή Βασίλειο Λαμπρόπουλο από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Ο καθηγητής Βασίλειος Λαμπρόπουλος διδάσκει κλασικές σπουδές και συγκριτική λογοτεχνία στην έδρα “Καβάφης” στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και οι ομογενείς λογοτέχνες μέλη του συλλόγου Αθηναίων Νέας Υόρκης , Γιώτα Στρατή, Τάσος Μουζάκης,Νίκος Αλεξίου, Νίκος Ζαβόλας,Βάνα Κοντομέρκου και Ηλίας Νεοφώτιστος.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν στιγμιότυπα από ταινίες αφιερωμένες στην ζωή και το έργο του Καβάφη, ενώ στην συνέχεια θα απαγγελθούν ποιήματα του.

Στην έκθεση βιβλίου που θα ακολουθήσει, θα συμμετέχουν οι εκδοτικοί οίκοι Λιβάνη, Ψυχογιός, Πέλλα, Greece in Print και το βιβλιοπωλείο του Εθνικού κήρυκα, ενώ θα παραβρεθούν επί σης ο δημοσιογράφος –συγγραφέας Μιχάλης Ιγνατίου, ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης και ο Έλληνας συγγραφέας και ποιητής Γιώργος Καρτέρης.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7647&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 12.03.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote