Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Αυξημένη παρουσία των ομογενών στις διεργασίες της παρέλασης
Αυξημένη παρουσία των ομογενών στις διεργασίες της παρέλασης Εκτύπωση E-mail
02.03.13

Της Χαράς Σαριδάκη

Η αυξημένη παρουσία του κοινού στην προχτεσινή πανομογενειακή συνεδρίαση για την παρέλαση, ήταν ένα από τα πρώτα θετικά μηνύματα που αποκόμισε η αρμόδια επιτροπή , η οποία δια του προέδρου της Ντίνου Ράλλη, ανακοίνωσε ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένεται να φανούν τα αποτελέσματα των προσπαθειών που καταβάλλονται για την διεξαγωγή μιας μεγαλειώδους παρέλασης.

Η συνεδρίαση άρχισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη του Δημήτρη Δημητρίου, ενώ ο κ. Ράλλης απευθύνοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, αναφέρθηκε στην τελευταία ιδιωτική συνάντηση τους, όπου ο εκλιπών προσφέρθηκε να τον βοηθήσει στην διοργάνωση της παρέλασης.

Ο κ. Ράλλης εστιάστηκε στην απόφαση της οικογένειας του αποβιώσαντος Δημήτρη Δημητρίου, η οποία καλούσε τους ομογενείς να καταθέσουν το αντίτιμο των λουλουδιών που θα εναπόθεταν στην σορό του , στο ταμείο διεξαγωγής της παρέλασης.

Ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ αναφέρθηκε στην διεξαγωγή του τιμητικού δείπνου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου στο ξενοδοχείο Χίλτον του Μανχάταν και θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις στον τελετάρχη της φετεινής παρέλασης , ενώ παράλληλα προέτρεψε την Ομοσπονδία να ανακηρύξει επίτιμο τελετάρχη τον εκλιπόντα Δημήτρη Δημητρίου.

Όσον αφορά στην επιλογή του φετεινού τελετάρχη της παρέλασης, ο κ. Κρίστοφερ ανέφερε ότι η Ομοσπονδία εργάζεται για την εξεύρεση και επιλογή τελετάρχη ισότιμου του γερουσιαστή Μενέντεζ, ο οποίος ηγήθηκε της περσινής παρέλασης.

Παράλληλα ο ομιλητής ζήτησε την ενεργό συμμετοχή στην παρέλαση, καθώς επίσης και στις υπόλοιπες παράλληλες εορταστικές εκδηλώσεις από όλους τους συλλόγους φορείς της ευρύτερης περιοχής και καταθέτοντας την πρώτη επιταγή ύψους 5.000$ από το ζεύγος Ελένη και Ιωάννη Ψαρά για το δείπνο στο Χίλτον, αναφέρθηκε στην Γεωργία Καλοειδή , την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής και στις τράπεζες Ατλάντικ και Ινβέστορς οι οποίοι μαζί με τον ίδιο θα αποτελέσουν την “μαγιά” των χορηγών της εκδήλωσης .

Χαρακτηρίζοντας ευχάριστη έκπληξη την αυξημένη παρουσία των ομογενών στις διεργασίες της παρέλασης ο πρόξενος Ευάγελος Κυριακόπουλος, μετέφερε τα συλλυπητήρια του γενικού προξένου για τον θάνατο του Δημήτρη Δημητρίου και παράλληλα αναφέρθηκε στην προσφορά του εκλιπόντος.

Στις επικείμενες επαφές με τους πολιτικούς που εκλέγονται στην περιοχή της Αστόριας, οι οποίες θα έχουν σαν αντικειμενικό στόχο την καθιέρωση του Μαρτίου σαν τον μήνα πολιτιστικής κληρονομιάς αναφέρθηκε ο κ. Ηλίας Τσεκερίδης , ενώ ο υπεύθυνος του λαχείου Βασίλειος Γκουρνέλος ανέφερε ότι έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής 8.000 λαχεία.

Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Καλαμαράς πλέκοντας το εγκώμιο του εκλιπόντος Δημήτρη Δημητρίου , εξέφρασε την επιθυμία, παράλληλα με την ανακήρυξη του εκλιπόντος σε επίτιμο τελετάρχη της παρέλασης , να υιοθετηθεί επίσης και η πρόταση που κατέθεσε η κ. Γεωργία Καλοειδή, βάσει της οποίας το φετεινό λεύκωμα της παρέλασης θα αφιερωθεί στον εκλιπόντα, ο οποίος για πολλά χρόνια υπήρξε ο βασικός συντελεστής της έκδοσης του.

Τέλος ο συντονιστής της παρέλασης Γεώργιος Καλύβας , επεσήμανε για άλλη μια φορά την χαμηλή συμμετοχή των συλλόγων στην φετεινή παρέλαση και προέτρεψε τους αντιπροσώπους τους να δραστηριοποιηθούν άμεσα.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7633&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 02.03.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote