Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow Αλλαγή σκηνικού και ανάληψη πρωτοβουλιών
Αλλαγή σκηνικού και ανάληψη πρωτοβουλιών Εκτύπωση E-mail
28.02.13

Του Σάκη Σερέτη

 

***Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η διάλεξη του καθηγητή Πάνου Γεωργόπουλου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Κεφαλλονίτικο σπίτι στην Αστόρια και η συγκεκριμένη εκδήλωση σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Γεώργιο Ανδριώτη , θα αποτελέσει προπομπό μιας σειράς οργανωμένων προσπαθειών για την διατήρηση της Ελληνόγλωσσης παιδείας .

Βεβαίως από στην συγκεκριμένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμή των Ελληνικών γραμμάτων , δεν υπήρχε ούτε ένας αντιπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, γεγονός που πυροδότησε την δυσφορία αρκετών εκ των παρευρισκομένων.

Από την άλλη πλευρά όμως, η απουσία των νέων από τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά, καθώς η νέα γενιά θα είναι αυτή που θα κληθεί να συνεχίσει τις προσπάθειες διατήρησης της Ελληνικής γλώσσας και η προσέλκυση της κρίνεται απολύτως απαραίτητη.

Θεωρώντας όμως ότι κάθε αρχή και δύσκολη , ευελπιστώ ότι στις άμεσες προτεραιότητες του πυρήνα των Ομογενειακών φορέων, οι οποίοι στρατεύθηκαν στην προσπάθεια διατήρησης της Ελληνικής γλώσσας , θα περιλαμβάνεται και η αναζήτηση μιας λύσης που θα αφορά στην συμμετοχή των νέων.

Όμως για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός ,απαιτείται η χάραξη μιας κοινής στρατηγικής που θα έχει σαν αιχμή του δόρατος, μια σειρά ρεαλιστικών προτάσεων , οι οποίες στην εφαρμογή τους θα συμβάλλουν στην διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας.

Κάτι τέτοιο όμως, δεν φαίνεται να υπάρχει στην φαρέτρα της “Ομοσπονδίας” Ελληνοαμερικανών εκπαιδευτικών, η οποία δια της προέδρου της στην πρόσφατη διάλεξη στο Κεφαλλονίτικο σπίτι , ζητούσε από τον καθηγητή Πάνο Γεωργόπουλο, να της υποδείξει τρόπους που θα κάνουν τους Έλληνες ομογενείς να αγαπήσουν την γλώσσα τους…

Ωστόσο επειδή τα άλυτα προβλήματα που αφορούν στην Ελληνόγλωσση παιδεία συσσωρεύονται απελπιστικά και αποκτούν μέρα με την ημέρα πιεστικές διαστάσεις , θεωρώ ότι έφτασε η κατάλληλη ώρα, όπου οι αληθινά ενδιαφερόμενοι για την διατήρηση της γλώσσας και του πολιτισμού μας, θα αναλάβουν συγκεκριμένες και ουσιαστικές πρωτοβουλίες.

Καθώς το σκηνικό θριαμβολογίας που στήθηκε πριν από λίγα χρόνια με την ίδρυση της “Ομοσπονδίας” Ελληνοαμερικανών εκπαιδευτικών, δείχνει να ξεθωριάζει με το πέρασμα του χρόνου, ενώ τα ευχολόγια και οι “υιοθετημένες” συνεδριάσεις σε πολυτελή κρουαζιερόπλοια , αποτελούν επικοινωνιακά τερτίπια και δραμαμίνες για την ναυτία …

 

***Τον προβληματισμό του σχετικά με την απουσία της Αρχιεπισκοπής από την διάλεξη του καθηγητή Πάνου Γεωργόπουλου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ιόνιου πολιτιστικής Ομοσπονδίας Νίκος Μπάρδης, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην ηχηρή απουσία της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων , από την πρόσφατη κοινή προσπάθεια των Ομογενειακών φορέων για τα Ελληνικά γράμματα.

 

***Την τακτική της επιλεκτικής ενημέρωσης, φάνηκε ότι ακολουθεί η επιτροπή παρέλασης σχετικά με την ανακοίνωση του ονόματος του τελετάρχη της φετεινής παρέλασης και ενώ στην πρόσφατη Πανομογενειακή συνεδρίαση ο κ. Ντίνος Ράλλης αρνήθηκε δημόσια να αποκαλύψει το όνομα του προτεινόμενου , παραδόξως φαίνεται ότι διέρρευσε την πληροφορία στην ημερήσια εφημερίδα της πόλης μας.

Βεβαίως η έμμεση παραδοχή της διαρροής από τον κ. Ράλλη, ο οποίος εκ των πραγμάτων ευθύνεται αποκλειστικά για το ατόπημα της επιλεκτικής ενημέρωσης, αποκαλύπτει τον επικοινωνιακό φερετζέ που χρησιμοποιείται την ύστατη στιγμή σαν βαλβίδα εκτόνωσης ….

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7630&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 02.03.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote