Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow ΑΠΟΨΗ
ΑΠΟΨΗ Εκτύπωση E-mail
10.11.07
Με τις χτεσινές ανοιχτές συγκεντρώσεις των υποψήφιων προέδρων έληξε η μακρά προεκλογική περίοδος στο ΠΑΣOΚ και οι «μονομάχοι» ελπίζουν πως κέρδισαν -έστω την τελευταία στιγμή- και τη μάχη των εντυπώσεων, που, όπως και να το κάνουμε, μετρά πάρα πολύ στην τελική απόφαση των μελών και φίλων του ΠΑΣOΚ που θα πάνε αύριο να εκλέξουν το νέο πρόεδρο.

Μπορεί να δόθηκε έμφαση όλο αυτό το διάστημα στο νέο ΠΑΣOΚ, στα προγράμματα και στην ικανότητα του κάθε υποψηφίου, αυτό όμως που θα καθορίσει σε μεγάλο ποσοστό την προτίμηση αρκετών ψηφοφόρων είναι και η εικόνα που παρουσίασαν και οι τρεις υποψήφιοι.

Τα λάθη δεν τα απέφυγε κανείς.  Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων περιέχουν εκ των πραγμάτων την αντίφαση η πλειοψηφία άλλον να προτιμά για πρόεδρο και άλλον να πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει τον Καραμανλή.

Oπωσδήποτε οι δημοσκοπήσεις πάντα επηρεάζουν το γενικό κλίμα και αυτό φάνηκε και από την παράσταση νίκης. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άδηλοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.  Αύριο όμως είναι μια καθοριστική μέρα για το ΠΑΣOΚ και για το μέλλον του, ως κόμματος εξουσίας.

Πέρα από τους «ορκισμένους» οπαδούς, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μελών και φίλων που θα σταθμίσει τα συν και τα πλην και θα προσέλθει στην κάλπη, για να αναδείξει αυτόν που πιστεύει πως θα μπορέσει να βγάλει το κόμμα από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια.

Η συμμετοχή ίσως καθορίσει και το αποτέλεσμα. Ισως.

Το στοίχημα όμως του ΠΑΣOΚ είναι πως θα πρέπει να ψηφίσουν τουλάχιστον όσοι είχαν ψηφίσει και το 2004. Ετσι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αποδείξει πως συσπειρώνει τους οπαδούς του, πείθει κι άλλους να επιστρέψουν ή να το εμπιστευτούν για πρώτη φορά, ξαναφέρνοντας ουσιαστικά την πολιτική στο προσκήνιο.

 Και αποδεικνύοντας πως μπορεί να  επιβιώσει και να αντεπιτεθεί, παρά τα «τραύματα» των 50 ημερών της

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=763&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 10.11.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote