Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Για νέο κεφάλαιο ενταξιακών διαπραγματεύσεων μιλά η Μέρκελ
Για νέο κεφάλαιο ενταξιακών διαπραγματεύσεων μιλά η Μέρκελ Εκτύπωση E-mail
24.02.13

Σήμα για επανεκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ενωσης εξέπεμψε η γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, κλείνοντας το μάτι στην Αγκυρα ενόψει της διήμερης επίσκεψής της στην γείτονα.

Στο εβδομαδιαίο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της διαδίκτυο, η Μέρκελ αναφέρει: «Διεξάγουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις χωρίς να προκαταλαμβάνουμε το αποτέλεσμα. Πρόσφατα αυτές «κόλλησαν» αλλά είμαι πρόθυμη να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο προκειμένου να έχουμε κάποια πρόοδο. Θα συζητήσω το θέμα με την τουρκική ηγεσία κατά την επίσκεψή μου στην Αγκυρα».

Η γερμανίδα Καγκελάριος φτάνει σήμερα στην Τουρκία για συνομιλίες με την τουρκική πολιτική ηγεσία καθώς και με επιχειρηματικούς κύκλους ενώ στο πρόγραμμά της περιλαμβάνεται επίσης επίσκεψη στα γερμανικά στρατεύματα στα σύνορα με τη Συρία.

Τη Δευτέρα συναντάται με τον πρόεδρο Γκιούλ και τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.

Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας ξεκίνησαν το 2005, αλλά «πάγωσαν» εξαιτίας του κυπριακού ζητήματος και των γαλλογερμανικών αντιρρήσεων.

Η Τουρκία έχει ολοκληρώσει μόνο ένα από τα 35 προαπαιτούμενα «κεφάλαια» που πρέπει να υλοποιήσει κάθε υποψήφιο προς ένταξη μέλος.

Δεν θέλουν την Τουρκία στην ΕΕ τα 2/3 των Γερμανών
Ωστόσο, αντίθετα στην προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζονται τα 2/3 των Γερμανών πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην κυριακάτικη έκδοση της Bild.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 60% των ερωτηθέντων δηλώνει την αντίθεσή του στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, έναντι 30% που δηλώνει υπέρ αυτής και 10% που «δεν έχει άποψη».

Επιπλέον, το 57% δηλώνει «προβληματισμένο» για την ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας και της στρατιωτικής ισχύος της χώρας ενώ το 35% βλέπει θετικά την αυξανόμενη επιρροή της Άγκυρας.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7623&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote