Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ολάντ: «Να επενδύσουμε στην Ελλάδα-Λέξη κλειδί η ανάπτυξη»
Ολάντ: «Να επενδύσουμε στην Ελλάδα-Λέξη κλειδί η ανάπτυξη» Εκτύπωση E-mail
21.02.13

«Να επενδύσουμε στην Ελλάδα. Αυτό είναι το μήνυμα», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την ομιλία του σε Γάλλους και Έλληνες επιχειρηματίες στην Αθήνα. Πρέπει να ξεκινήσει μια νέα φάση και η λέξη κλειδί είναι η ανάπτυξη, τόνισε.

Έχω έρθει σαν φίλος και με συνείδηση ότι έρχομαι σε μια χώρα με την οποία μας συνδέει μακρά φιλία, μετά από πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού και προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία των δυο χωρών, είπε ξεκινώντας την ομιλία του προς τους επιχειρηματίες, ο Γάλλος πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας ότι το Παρίσι, από την αρχή στήριξε την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, κάτι που χαρακτήρισε «επιλογή καρδιάς και λογικής» μια «νίκη» για την ευρωζώνη.

«Ο ελληνικός λαός εδώ και αρκετά χρόνια υφίσταται τις επώδυνες συνέπειες των επιλογών του, οι οποίες ωστόσο ήταν αναγκαίες. Έξι χρόνια ύφεσης, αποδιοργάνωση της οικονομίας, επίπονες διαρθρωτικές ενέργειες… Κερδίσαμε τις πρώτες μάχες. Η ευρωζώνη βγήκε από την κρίση» ανέφερε ο Ολάντ, ενώ δεν παρέλειψε να χαιρετίσει την στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, που συνέδραμε - όπως είπε- στο να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις την σωστή στιγμή.

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι τώρα θα πρέπει να ξεκινήσει μια νέα φάση, όπου η λέξη κλειδί θα είναι η ανάπτυξη και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις γαλλικές και ελληνικές επιχειρήσεις, απευθύνοντας έκκληση σε όλους να συνδράμουν στο να υπάρξει ευημερία και μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα.

«Εδώ πλέον δεν πρόκειται (μόνο) για κυβερνήσεις. Πρέπει και οι επιχειρήσεις να αναλάβουν ευθύνες. Να υπάρξει μια νέα φάση δραστηριότητας και ανάπτυξης» σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Το 60% των νέων στην Ελλάδα είναι στην ανεργία. Τους έχω στο μυαλό μου. Πολλοί νέοι στην Γαλλία είναι στην ίδια θέση...» είπε μεταξύ άλλων ο Ολάντ, κάνοντας αναφορά στις γαλλικές εταιρείες με μακρά παρουσία στην χώρα μας και καλώντας στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων τους επί ελληνικού εδάφους.

Διαβεβαίωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την συμμετοχή των γαλλικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, αλλά και για μια ευρύτερη οικονομική συνεργασία.

«Από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί για τις αποκρατικοποιήσεις, οι γαλλικές εταιρείες θα είναι παρούσες» , είπε ο Φρ. Ολάντ.

«Πολύ σημαντική για την Ελλάδα και την επιχειρηματικότητα» χαρακτήρισε την σημερινή επίσκεψη του Γάλλου προέδρου ο Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας ότι θα πρέπει αυτή να «κεφαλαιοποιηθεί».

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7617&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 21.02.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων