Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Διάλεξη του καθηγητή Πάνου Γεωργόπουλου σχετικά με την διαχρονικότητα της Ελληνικής γλώσσας.
Διάλεξη του καθηγητή Πάνου Γεωργόπουλου σχετικά με την διαχρονικότητα της Ελληνικής γλώσσας. Εκτύπωση E-mail
19.02.13

Του Σάκη Σερέτη

Με μια σειρά ντοκουμέντων που αποδεικνύουν την διαχρονικότητα της Ελληνικής γλώσσας ,καθώς επίσης και με την διεξαγωγή ελεύθερης συζήτησης με το κοινό , πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στο Κεφαλλονίτικο σπίτι στην Αστόρια ,η διάλεξη του Δρ. Πάνου Γεωργόπουλου προς τιμήν των Ελληνικών γραμμάτων.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία Αμερικής , την Ιόνιο Πολιτιστική Ομοσπονδία, την Χιακή Ομοσπονδία, την Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων “Οδησσεύς”, την Μικτή Εκπαιδευτική επιτροπή Κρητικών σωματείων Νέας Υόρκης και Νέας Υερσέης, το Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών, και τους συλλόγους “Κεφαλληνιακή Αδελφότης”, “Κέφαλος” και Ηπειρωτών “Αναγέννηση”.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η εκπρόσωπος της Χιακής Ομοσπονδίας κ. Αννα Κοντούλη, ενώ ο Δρ. Χρήστος Χριστοδουλάτος παρουσιάζοντας τον ομιλητή , αναφέρθηκε λεπτομερώς στο ακαδημαϊκό του έργο και στην προσφορά του στην Ελληνόγλωσση παιδεία, κυρίως μέσω της έδρας Ελληνικών σπουδών ”Οδυσσέας Ελύτης” στο Πανεπιστήμιο Ράτκερς, καθώς επίσης και από το απογευματινό σχολείο της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Πισκαταγουέι.

Χαρακτηρίζοντας την γλώσσα σαν βασικό συστατικό νόησης και ελευθερίας ο Δρ. Πάνος Γεωργόπουλος, ανέφερε, “για να εξαφανίσεις ένα λαό, πρέπει πρώτα να του στερήσεις την γλώσσα”, ενώ στην συνέχεια εστιάστηκε στις προσπάθειες διατήρησης και προώθησης της Ελληνικής γλώσσας, που καταβάλλουν οι Έλληνες της Διασποράς.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη Ευάγγελος Κυριακόπουλος, ο οποίος αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία προώθησης της Ελληνικής γλώσσας, στην συνέχεια αναφέρθηκε στην “χειροπιαστή δράση” που χρειάζεται η Ελληνική παιδεία και εντοπίζοντας την απουσία Ελληνικού βιβλιοπωλείου στην ευρύτερη περιοχή , προέτρεψε και τους υπόλοιπους ομογενειακούς φορείς να δραστηριοποιηθούν για το καλό της Ελληνικής παιδείας.

Τον συντονισμό της συζήτησης που επακολούθησε, επιμελήθηκε ο πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Αμερικής Γεώργιος Ανδριώτης, ο οποίος για μια ακόμη φορά, επιβεβαίωσε την ζωτικής σημασίας ανάγκη προώθησης και διατήρησης της Ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού μας, καθώς επίσης και την συνέχεια της συνεργασίας των φορέων που συνεργάστηκαν για την συγκεκριμένη εκδήλωση.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς όλους τους ομογενειακούς φορείς, να στρατευθούν στον αγώνα διατήρησης της Ελληνικής γλώσσας.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7615&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 19.02.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote