Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Συνεχίζονται οι συνεδριάσεις της επιτροπής παρέλασης στην Νέα Υόρκη.
Συνεχίζονται οι συνεδριάσεις της επιτροπής παρέλασης στην Νέα Υόρκη. Εκτύπωση E-mail
19.02.13

Της Χαράς Σαριδάκη

Με ικανοποιητική συμμετοχή του κοινού καθώς επίσης και αρκετών εθνικοτοπικών συλλόγων, συνεχίστηκαν το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου, οι διεργασίες προετοιμασίας της φετεινής παρέλασης , ενώ σε πολύ καλό στάδιο βρίσκονται και οι προγραμματισμένες παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που θα διεξαχθούν στην πόλη μας στα πλαίσια εορτασμού της 25ηςΜαρτίου 1821.

“Είμαστε στα σπάργανα ακόμα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Ηλίας Τσεκερίδης, σχετικά με την νομική καθιέρωση του Μαρτίου σαν τον μήνα Ελληνικής Πολιτιστικής κληρονομιάς εκ μέρους των αρχών της Νέας Υόρκης, ενώ υπενθυμίζοντας την σημαντικότητα του εγχειρήματος, τόνισε ότι χρειάζεται επιμονή και στοχευόμενες κινήσεις για την υλοποίηση του.

Ο κ. Γεώργιος Κίτσιος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία της επιτροπής παρέλασης με την πολιτιστική επιτροπή της Ομοσπονδίας, ενώ παράλληλα προανήγγειλε την συνεργασία της επιτροπής παρέλασης με το ομογενειακό τηλεοπτικό κανάλι NGTV , το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον κ. Δημήτρη Φιλιπίδη .

Στην αναγκαιότητα παρουσίας του παιδικού κοινού στις δυο παραστάσεις του παιδικού θεάτρου που θα πραγματοποιηθούν στην Ομοσπονδία την 17η και 31η Μαρτίου εστιάστηκε η κ. Αυγερινή Κατέχη, ενώ παράλληλα ανέφερε, ότι μέχρι στιγμής 10 νεαρά κορίτσια έχουν δηλώσει συμμετοχή για τον διαγωνισμό της Μις Ανεξαρτησία 2013, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Μαρτίου στο “Σταθάκειο”.

Χαιρετισμό εκ μέρους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής απηύθυνε ο κ. Χρήστος Νικολάου , ενώ ο κ. Σταύρος Αντωνακάκης εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία Ελληνικών συλλόγων της Νέας Υερσέης , ανέφερε την πραγματοποίηση δυο ανοικτών συνεδριάσεων για την παρέλαση ,καθώς επίσης και την διοργάνωση μιας εκδήλωσης στο Πανεπιστήμιο Ράτκερς.

Την παρουσία του νεοεκλεγέντος προέδρου Κώστα Καπελώνη , καθώς επίσης και αρκετών στελεχών του συλλόγου Κρητών “Ὁμόνοια” ανέφερε ο κ. Ντίνος Ράλλης , ενώ στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Καπελώνης, επεσήμανε την ανάγκη προσέλκυσης της νεολαίας καθώς επίσης και την εκμάθηση της Ελληνικής Ιστορίας.

Όσον αφορά στο θέμα επιλογής του φετεινού τελετάρχη της παρέλασης, ο κ. Ντίνος Ράλλης ανέφερε ότι στην επόμενη πανομογενειακή συγκέντρωση , θα είναι σε θέση να ανακοινώσει περισσότερα.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7613&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 18.02.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote