Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ Εκτύπωση E-mail
09.02.13

Νέα Υόρκη

Συνέντευξη τύπου σχετικά με την εκδήλωση που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν στο πλαίσιο της εορτής των Ελληνικών γραμμάτων, διοργάνωσαν από κοινού η Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία Αμερικής, η Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων “Οδυσσεύς”, η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία , η Χιακή Ομοσπονδία , το Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών , η Κεφαλληνιακή Αδελφότης Νέας Υόρκης, ο Κεφαλληνιακός σύλλογος “Κέφαλος” , ο Πανηπειρωτικός σύλλογος “Αναγέννηση” και η μεικτή εκπαιδευτική επιτροπή Κρητικών σωματείων Νέας Υόρκης και Νέας Υερσέης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι στην Αστόρια και ομιλητής θα είναι ο καθηγητής και ερευνητής στην ιατρική σχολή του Ρόμπερτ Γουντ Τζόνσον και του Πανεπιστημίου Ράτκερς, Δρ. Πάνος Γεωργόπουλος με θέμα : Ελληνική γλώσσα –διαχρονική πορεία και εξέλιξη.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Χιακής Ομοσπονδίας και ο πρόεδρος της Σταύρος Χαβιάρας καλοσωρίζοντας τους παρευρισκομένους, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχία της εκδήλωσης, που αναμένεται να αποτελέσει και την αρχή μιας ιδιαίτερης συνεργασίας.

Ο πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Γεώργιος Ανδριώτης, ευχόμενος αυτή η εκδήλωση να αποτελέσει την απαρχή ενός νέου δημιουργικού κύκλου για την Ομογένεια, εστιάστηκε στην δυναμική των φορέων που συνδιοργανώνουν αυτό το εγχείρημα, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζοντας “ραχοκοκαλιά και πνεύμονες της Ομογένειας” τους εθνικοτοπικούς συλλόγους της Ομογένειας, ανέφερε σαν παράδειγμα τον σύλλογο Βρυσέων Αναβρυτής , ο οποίος μαζί με πολλούς άλλους φορείς μετράνε 110 χρόνια παρουσίας διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες.

Στην σημαντικότητα διδασκαλίας της Ελληνικής γλώσσας στα Ελληνοαμερικανικά σχολεία της περιοχής μας εστιάστηκε ο πρόεδρος της Ιόνιου Πολιστικής Ομοσπονδίας Νίκος Μπάρδης, ενώ εκφράζοντας την λύπη του για το κενό που υπάρχει, υπενθύμισε την σταδιακή μείωση των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια για τα Ελληνικά γράμματα .

“Τα τελευταία χρόνια χάσαμε τα προγράμματα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία , ενώ μερικά Κέντρα Ελληνικών Σπουδών στα Αμερικανικά Πανεπιστήμια μετά δυσκολίας προσπαθούν να αποφύγουν τ
ην τύχη αυτών που ήδη έχουν κλείσει.

Ο κ. Νίκος Μπάρδης επεσήμανε την απουσία της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης από μια τέτοια εκδήλωση και κλείνοντας επιβεβαίωσε την ισχυρή θέληση των διοργανωτών, να κάνουν την δική τους προσπάθεια για την διάσωση της Ελληνικής γλώσσας.

“Ήρθαμε να συμπληρώσουμε στο υπάρχον οικοδόμημα προώθησης των Ελληνικών γραμμάτων και όχι να καταργήσουμε” ανέφερε ο Πρόεδρος του συλλόγου “Κέφαλος” Νίκος Αλυσανδράτος, ενώ παράλληλα τόνισε, “Θέλουμε τα παιδιά μας να ομιλούν την Ελληνική γλώσσα και να σκέπτονται σαν Έλληνες”.

Η κ. Ειρήνη Μιχαλάτου χαρακτήρισε αυτή την σύναξη μια ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και μια πολύ καλή αρχή σχετικά με την προώθηση και διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας , ενώ η κ. Μαρία Κουδέλλου, υποστήριξε ότι απαιτείται ιδιαίτερη επιμέλεια για την προσέλκυση της νεολαίας και επεσήμανε την αναγκαιότητα ύπαρξης μικρών και μεστών ομιλιών με παράλληλη χρήση και της Αγγλικής γλώσσας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των κκ. Ηλία Νεοφυτίδη, Ευθύμιου Πάππα και της κ. Πόπης Μιχαλάτου, ενώ ο κ. Αντώνιος Φωκάς εξέφρασε τον προβληματισμό του για το μειωμένο ενδιαφέρον της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για τα Ελληνικά σχολεία.

Κλείνοντας τον κύκλο των ομιλητών ο κ.Κώστας Βαγγελάτος , αναφέρθηκε στο πρόσωπο του καθηγητή Πάνου Γεωργόπουλου, τον οποίο περιέγραψε σαν εξαιρετικό επιστήμονα και ερευνητή με πολλές περγαμηνές , ενώ παράλληλα υπενθυμίζοντας ότι η ομιλία θα γίνει στην Ελληνική γλώσσα, εξέφρασε την βεβαιότητα, ότι θα δοθούν απαντήσεις σε τολμηρές και ακανθώδεις ερωτήσεις.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7596&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 09.02.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote