Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow Μικρά και ενοχλητικά του Φεβρουαρίου
Μικρά και ενοχλητικά του Φεβρουαρίου Εκτύπωση E-mail
07.02.13

Μικρά και ενοχλητικά του Φεβρουαρίου

 

Άλλα υποσχέθηκαν και άλλα έκαναν…

Σε θεατές δευτέρας κατηγορίας φαίνεται ότι κατέταξαν το κοινό της Αστόριας οι υπεύθυνοι του οργανισμού “tangoacropolis2013”, καθώς στην προγραμματισμένη εμφάνιση που πραγματοποίησαν το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στο “Σταθάκειο”, ύστερα από μια πολύ σύντομη χορευτική επίδειξη και μια επίδειξη μόδας, αποφάσισαν να τελειώσουν πρόωρα την εκδήλωση, αφήνοντας κυριολεκτικά στα κρύα του λουτρού τους 40 περίπου ομογενείς θεατές, οι οποίοι αψηφώντας το τσουχτερό κρύο παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Εμφανώς στεναχωρημένος ο πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής Αθανάσιος Αρώνης ,ακόμη δεν μπορεί να εξηγήσει αυτή την περίεργη στάση κουτσουρέματος της εκδήλωσης, καθώς κατά την διάρκεια των προκαταρτικών συζητήσεων που διεξήγαγε με τους υπευθύνους του “tangoacropolis2013” σχετικά με την χρονική διάρκεια της εκδήλωσης , αναφέρθηκε το διάστημα των δυο ωρών και όχι των 45 λεπτών που τελικά διήρκεσε η όλη εκδήλωση.

Τελικά ήταν στραβό το κλίμα λόγω του χαμηλού αριθμού προσέλευσης θεατών , το έφαγε και ο γάιδαρος της ασυνέπειας και το αποτέλεσμα ήταν να αναρωτιούνται οι Ομογενείς , για ποιό λόγο τους αντιμετώπισαν σαν φτωχούς συγγενείς ……

Όσον αφορά στην αυθαίρετη (τουλάχιστον έτσι φάνηκε) ερανική προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων, για τον κόπο… που κατέβαλλαν οι πρωταγωνιστές της σύντομης αυτής εκδήλωσης, καθώς επίσης και για την υιοθετούμενη πρακτική προώθησης της περιοδείας κατά περίπτωση,καλό θα ήταν να ενημερωθούν οι χορηγοί αυτής της περιοδείας , μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το Ελληνικό υπουργείο Τουρισμού.

Βίοι αντίθετοι


Την ζωτικής σημασίας διατήρηση και διάδοση της Ελληνικής γλώσσας υπερασπίστηκε με θέρμη ο ηγούμενος της Πατριαρχικής μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ζαχαρής και απευθυνόμενος στα μέλη της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας που παραβρέθηκαν στην πρόσφατη κοπή της βασιλόπιτας στο Σταθάκειο, τους παρότρυνε να συνεχίσουν με αμείωτο ενδιαφέρον να ομιλούν την Ελληνική γλώσσα και να την μεταδίδουν στα παιδιά τους.

Αυτή είναι η μια πλευρά, που αποτυπώνει την σθεναρή στάση κάποιων ιερωμένων σχετικά με την διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας στην Αμερική και η οποία διατυπώθηκε φυσικά σε άπταιστα Ελληνικά.

Από την άλλη πλευρά , έχουμε τον Ακαδημαϊκό Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, ο οποίος στην πρόσφατη τελετή απονομής βραβείων, στους μαθητές που αρίστευσαν στις πολιτειακές εξετάσεις της Νεοελληνικής γλώσσας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εορτασμού της ημέρας των Ελληνικών γραμμάτων, προτίμησε να μιλήσει στην Αγγλική γλώσσα, γεγονός που προκάλεσε αρνητικά σχόλια.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η χρήση της Αγγλικής υιοθετείται από τους επικεφαλής της Ελληνόγλωσσης παιδείας εδώ στην Νέα Υόρκη, καθώς όπως κατήγγειλε ο κ. Αλέκος Μπαρμπαγιάννης, το ίδιο συνέβη και πριν από δυο χρόνια σε μια παρόμοια τελετή ,γεγονός που εξώθησε σε αποχώρηση εις ένδειξη διαμαρτυρίας τον ίδιο, καθώς και το παιδί του που ήταν αποδέκτης βραβείου σαν μαθητής της ενάτης τάξης του σχολείου Αγίου Δημητρίου Αστορίας.

Μισογεμάτο ή μισοάδειο το ποτήρι διατήρησης της Ελληνικής γλώσσας στην Αμερική;

Με την βαλίτσα στο χέρι…

Μάχη με τον χρόνο και τα χιλιόμετρα δίνει ο υπεύθυνος προώθησης του λαχείου της παρέλασης Βασίλειος Γκουρνέλος ,καθώς όπως δηλώνουν αρκετοί σοβαροί Ομογενειακοί παράγοντες, “όποια πέτρα και αν σηκώσεις από κάτω θα τον βρεις”. Προχθές πάλι εμφανίστηκε στην κοπή βασιλόπιτας που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας και σε στενή συνεργασία με τον κυβερνήτη της Ομοσπονδίας Κώστα Κατσάνο ,διέθεσε αρκετά λαχεία στους παρευρισκομένους.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός διάθεσης 4,500 λαχνών μέχρι σήμερα , όπως επίσης δεν είναι τυχαία η εξεύρεση του δικηγόρου Jeffrey Goodman , ο οποίος λόγω της γνωριμίας του με τον κ. Βασίλη Γκουρνέλο ,κατέβαλλε το ποσό των 5.000$ και αποτελεί τον μοναδικό χορηγό του λαχείου της φετεινής παρέλασης, ενώ παράλληλα, εθεάθη να παρακολουθεί αθόρυβα τις τελευταίες δυο πανομογενειακές συνεδριάσεις για την παρέλαση.

Ουσιαστικές επισημάνσεις


Την αναγκαιότητα συμμετοχής της νέας γενιάς στα κοινά των εθνικοτοπικών συλλόγων, καθώς επίσης και την καταγραφή όλων των ομογενών της Αμερικής που έλκουν την καταγωγή τους από την Στερέα Ελλάδα, εξέφρασε ο Κυβερνήτης στην Νέα Υόρκη της ομώνυμης Ομοσπονδίας Κώστας Κατσάνος σε μια συνομιλία που είχαμε προχθές , άποψη την οποία δείχνει να συμμερίζεται και ένα άλλο ακόμη δραστήριο μέλος της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Αλέκος Μπαρμπαγιάνης.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7591&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 19.03.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote