Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Κοπή βασιλόπιτας από την Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας Αμερικής και Καναδά
Κοπή βασιλόπιτας από την Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας Αμερικής και Καναδά Εκτύπωση E-mail
06.02.13

Του Σάκη Σερέτη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτη του έτους γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας Αμερικής και Καναδά, η οποία διεξήχθη την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στο “Σταθάκειο” πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια, ενώ στην συνέχεια, παρουσία του ηγούμενου της Πατριαρχικής μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Ζαχαρή και του ιερέα Ιωάννη Ρόμα από την ενορία του Αγίου Νικολάου Μανχάταν, πραγματοποιήθηκε η κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας.

Την οργάνωση και διεξαγωγή των εκδηλώσεων επιμελήθηκε ο κυβερνήτης της Ομοσπονδίας στην Νέα Υόρκη Κώστας Κατσάνος, καθώς επίσης και τα μέλη των συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι φρόντισαν υποδειγματικά για την φιλοξενία των προσκεκλημένων.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Αναγνωστόπουλος απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Αναστάσιο Τσαγανό για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει στην Ομοσπονδία, καθώς επίσης και για την εξαιρετική εργασία συγκέντρωσης φωτογραφικού υλικού, το οποίο αφορά στην διαχρονική παρουσία και δράση των Ελλήνων μεταναστών.

Ο κ. Αναστάσιος Τσαγανός ήταν ο πρωτεργάτης της προσπάθειας συγκέντρωσης του ποσού των $25.000, τα οποία συγκεντρώθηκαν από προσφορές των μελών των συλλόγων της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας για τις ανάγκες του Λαογραφικού Μουσείου του Σικάγου.

Την ικανοποίηση του σχετικά με την αυξημένη παρουσία των μελών του οργανισμού και ιδιαίτερατων κ.κ. Τσαγανός (Σικάγο), Κότσαλος, Σκάγιας ( Πενσυλβάνια)και Σάκος, Σπυρόπουλος, Θέμελης (Ουάσιγκτον), οι οποίοι παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες έδωσαν το παρών, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Αναγνωστόπουλος, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην επερχόμενη τελετή απονομής υποτροφιών, η οποία προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο στα πλαίσια των εργασιών της επόμενης γενικής συνέλευσης.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος ανέφερε ότι για εφέτος θα δοθούν 3 υποτροφίες των $1.000 έκαστη, σε σπουδαστές που έλκουν την καταγωγή τους από την Στερεά Ελλάδα και τα ονόματα των σπουδαστών, θα ανακοινωθούν από την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης που έχει δημιουργηθεί για αυτό τον σκοπό.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7590&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 06.02.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote