Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχουν στρατόπεδα τρομοκρατών στην Ελλάδα
ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχουν στρατόπεδα τρομοκρατών στην Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
03.02.13

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στους ισχυρισμούς του τουρκικού Τύπου περί διασυνδέσεων με την Ελλάδα, όσον αφορά την πρόσφατη επίθεση καμικάζι στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, αναφορικά με τους ισχυρισμούς του τουρκικού Τύπου περί εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Ελλάδα και την απάντηση Τούρκου Πρωθυπουργού σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου

«Ουδεμία αναφορά υπήρξε στο θέμα αυτό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον ομόλογο του, Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Τ. Ερντογάν. Δεν κρύβουμε την έκπληξη μας.

Εάν τούτο είχε συμβεί, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα είχε δώσει τη δέουσα απάντηση.

Ωστόσο, για μία ακόμα φορά, κατά τρόπο κατηγορηματικό, απορρίπτουμε και διαψεύδουμε τους ισχυρισμούς αυτούς, που τον τελευταίο καιρό, κατά τρόπο ατεκμηρίωτο, αυθαίρετο και ύποπτο επανεμφανίζονται σε κάποιες τουρκικές εφημερίδες.

Στην Ελλάδα δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν στρατόπεδα τρομοκρατών, ούτε κέντρα εκπαίδευσής τους. Η Ελλάδα έχει υπάρξει θύμα της τρομοκρατίας και έχει ταχθεί στην πρώτη γραμμή του διεθνούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Η τουρκική πλευρά το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, μέσω των επισήμων διαύλων. Οι ισχυρισμοί αυτοί, όσο και εάν δεν πείθουν, δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη και υπονομεύουν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Όσο για την τελευταία αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση, είμαστε από τους πρώτους που την καταδικάσαμε, εκφράζοντας τη συμπαράσταση μας τόσο στην αμερικανική, όσο και στην τουρκική κυβέρνηση».

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7588&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 05.02.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote