Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μέρκελ: Πλήρης εμπιστοσύνη στην ισπανική κυβέρνηση
Μέρκελ: Πλήρης εμπιστοσύνη στην ισπανική κυβέρνηση Εκτύπωση E-mail
05.02.13

Πλήρη στήριξη στον Μαριάνο Ραχόι παρέσχε η Αγκελα Μέρκελ κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Βερολίνο, τονίζοντας ότι διατηρεί πλήρη την εμπιστοσύνη της προς την ικανότητα της ισπανικής κυβέρνησης να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυστην προκειμένου να ξεοπεραστεί η οικονομική κρίση.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, και αφού ρωτήθηκε κατά πόσον το σκάνδαλο διαφθοράς στην Ισπανία έχει πλήξει την γερμανική εμπιστοσύνη στην ηγεσία του Μαριάνο Ραχόι, η Αγκελα Μέρκελ απάντησε:

«Εχουμε μία σχέση πλήρους εμπιστοσύνης προς την ισπανική κυβέρνηση. Εχω την εντύπωση ότι ολόκληρη η ισπανική κυβέρνηση εργάζεται για να αποκλιμακώσει την ανεργία και να προωθήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Από την πλευρά του, «αθώος» σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες οι οποίες εκτοξεύονται εναντίον του για διαφθορά και έτοιμος να οδηγήσει την Ισπανία «μακριά από την κρίση, στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

Ο κ. Ραχόι μίλησε για «απολύτως ψευδείς» κατηγορίες, αρνήθηκε την προσωπική του εμπλοκή σε οποιοδήποτε περιστατικό παράνομου χρηματισμού, και εμφανίστηκε σίγουρος για την σταθερότητα της κυβέρνησής του.

Ο ισπανός πρωθυπουργός άφησε, ωστόσο, εμμέσως να εννοηθεί ότι πιθανόν να υπάρχουν στελέχη του Λαϊκού Κόμματος, για τους οποίους το δημοσίευμα της El Pais να αληθεύει.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7587&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote