Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κεδίκογλου: Η διαπραγμάτευση είναι συνεχής
Κεδίκογλου: Η διαπραγμάτευση είναι συνεχής Εκτύπωση E-mail
03.02.13

Για συνεχή διαπραγμάτευση με την τρόικα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στην δεύτερη ομολογία αποτυχίας από το ΔΝΤ σχετικά με το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα.

Μιλώντας το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99, 5, ο κ.Κεδίκογλου, ρωτηθείς για το αν αυτή η δημόσια ομολογία δίνει την δυνατότητα μιας νέας αναδιαπραγμάτευσης ή μιας κατάργησης κάποιων όρων του μνημονίου, απάντησε:

«Χαιρόμαστε που ήρθανε στα λόγια μας. Από το 2010 λέγαμε ότι η συνταγή που εφαρμόστηκε τότε, δεν μπορούσε να βγει. Στη συνέχεια, βέβαια, το 2012 έπρεπε να σώσουμε τη χώρα και να μην αφήσουμε να φτάσουμε στη χρεοκοπία, στην έξοδο από την Ευρωζώνη, στην καταστροφή. Η διαβούλευση είναι συνεχής και δεν έχει σταματήσει».

«Και όσο ενισχύεται η διαπραγματευτική μας θέση και ενισχύεται όσο φέρνουμε αποτελέσματα, αποδεικνύουμε ότι τηρούμε τις δεσμεύσεις μας, τόσο αλλάζουν οι όροι. Ένα πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι ο ΦΠΑ στην εστίαση, που ξέρετε ότι από την αρχή το παλεύουμε με επιχειρήματα και τώρα πιστεύουμε ότι βρίσκεται πολύ κοντά η στιγμή που θα το δεχτούν οι εταίροι μας», είπε.

«Μην ξεχνάτε ότι είναι μία σχέση με τους πιστωτές μας που είχε διαταραχθεί και την επαναφέραμε σε ομαλή τροχιά. Υπάρχουν πάντα βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν. Αλλά πρώτα και πάνω από όλα πρέπει να υλοποιήσουμε το σχέδιο που αφορά στην ανεξαρτησία της χώρας. Διότι είναι πολύ σημαντικό το ισοζύγιό μας να είναι επιτέλους αν όχι θετικό, τουλάχιστον στα ίσα. Επιτέλους οι δαπάνες και τα έσοδά μας να εξισορροπηθούν», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων ο κ.Κεδίκογλου παρείχε απόλυτη στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, «Ο Γιάννης Στουρνάρας χαίρει της εκτίμησης όλων μας. Κάνει μία πολύ δύσκολη δουλειά πολύ καλά», υπογράμμισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι όσοι βουλευτές αντιδρούσαν για το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων, πείστηκαν από τις εξηγήσεις του υπουργού Οικονομικών και πρόσθεσε ότι «με μία καλύτερη συνεννόηση θα αποφεύγονται τέτοια ζητήματα και με μία καλύτερη επικοινωνία».

Ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε, αναφορικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, πως «ορισμένες πολιτικές δυνάμεις θα ήθελαν μία όξυνση της κατάστασης, αλλά πιστεύω ότι οι αγρότες θα κατανοήσουν, θα θυμηθούν όταν αυτοί ήταν στον άλλο δρόμο. Όταν, δηλαδή, οι ναυτεργάτες απέκλειαν λιμάνια και δεν μπορούσαν οι αγρότες να περάσουν τα προϊόντα τους, δεν θα είναι σωστό να κάνουν αυτό που τους κάνανε και είχε πολύ αρνητικές συνέπειες. Θυμόμαστε τις κλασικές αρχές «μην κάνεις στον άλλον αυτό που δεν θες να σου κάνουν».

Τόνισε πάντως πως «δεν είναι δυνατό να βρεθεί λύση όταν η κοινωνία είναι σε ομηρία».

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7585&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote