Αρχική arrow ΠΑΡΑΞΕΝΑ arrow «Καθαρό αέρα» σε κοσνέρβα πουλά κινέζος επιχειρηματίας
«Καθαρό αέρα» σε κοσνέρβα πουλά κινέζος επιχειρηματίας Εκτύπωση E-mail
31.01.13

Η χωρίς προηγούμενο ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πεκίνο, γέννησε μια νέα αγορά: αυτή του καθαρού αέρα. Ετσι, ένας κινέζος επιχειρηματίας αρχίσει να πουλάει καθαρό αέρα κλεισμένο σε κονσέρβα! Ο Τσεν Γκουανγκμπιάο, ο οποίος έγινε πλούσιος από την ανακύκλωση, μοίρασε αλουμινένια κουτάκια σε πολίτες, τα οποία -όπως λέει ο ίδιος- περιέχουν καθαρό αέρα από μακρινές περιοχές της Κίνας.

«Θέλω να πω στους δημάρχους, στους επικεφαλής της κομητείας και στους προέδρους των μεγάλων εταιριών: μην κυνηγάτε απλά την αύξηση του ΑΕΠ, μην κυνηγάτε τα μεγαλύτερα κέρδη εις βάρος των παιδιών και των εγγονών μας, με κόστος το περιβάλλον» είπε.

Την Τετάρτη, ο επιχειρηματίας μοίρασε πράσινα και πορτοκαλί κουτάκια «Καθαρού Αέρα» που στη συσκευασία δείχνουν μια καρικατούρα του ίδιου να λέει: «Ο Τσεν Γκουανγκμπιάο είναι καλός άνθρωπος».

Τα κουτάκια μοιράστηκαν δωρεάν την Τετάρτη, ωστόσο, κανονικά το κόστος τους είναι περί τα 60 ευρωλεπτά. Τα έσοδα, σύμφωνα με τον ίδιο, δίνονται σε φτωχές περιοχές της Κίνας και σε περιοχές με ιστορική αξία.

Ο ίδιος ο Τσεν Γκουανγκμπιάο είναι διασημότητα στην Κίνα και η περιουσία του φτάνει τα 740 εκατομμύρια δολάρια.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές του Πεκίνου, εξαιτίας του νέφους που έχει σκεπάσει την πόλη τις τελευταίες ημέρες.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7577&Itemid=31

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote