Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Διάψευση και από Ραγκούση για φερόμενες δηλώσεις Λοβέρδου περί προσφυγής στο ΔΝΤ
Διάψευση και από Ραγκούση για φερόμενες δηλώσεις Λοβέρδου περί προσφυγής στο ΔΝΤ Εκτύπωση E-mail
21.01.13

Αποστάσεις από τις φερόμενες δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου περί επιμονής του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, και των τότε υπουργών Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, και Οικονομίας Λούκας Κατσέλη, για προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λαμβάνει και ο Γιάννης Ραγκούσης, μέσω γραπτής δήλωσης που εξέδωσε.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τα φερόμενα σχόλια του Ανδρέα Λοβέρδου, ο ίδιος, ο κ. Ραγκούσης και η Άννα Διαμαντοπούλου ήταν τα τρία στελέχη του τότε κυβερνώντος ΠΑΣΟΚ που αντιτάχθηκαν στο σχέδιο υπαγωγής της χώρας μας στο ΔΝΤ, αλλά δεν κατόρθωσαν να μεταπείσουν τον πρωθυπουργό και τους εταίρους του.

«Η προσφυγή έγινε εξαιτίας της υπερχρέωσής της [Ελλάδας] και όχι βάσει κάποιου σχεδίου του Γ. Παπανδρέου. Προσωπικά ποτέ δεν ζήτησα υποκριτικά συγγνώμη γι αυτήν την απόφαση, όπως έκανε η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης, προσθέτοντας πως ήταν και παραμένει «απολύτως σύμφωνος με την μοναδική εφικτή λύση του ευρωπαϊκού τριμερούς μηχανισμού στήριξης (Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.- Ε.Κ.Τ. ) στον οποίο, αφού πέτυχε τη σύστασή του, αναγκαστικά προσέφυγε η Ελλάδα τον Μάιο του 2010».

Νωρίτερα, πυρά κατά του κ. Λοβέρδου εξαπέλυσε και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο του, καταλογίζει στον κ. Λοβέρδο «ρήξη με την αλήθεια», κάνει λόγο για «υποκρισία και έλλειψη γενναιότητας» και υπογραμμίζει πως «η απόφαση για την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό στήριξης, ελήφθη ομόφωνα από το Υπουργικό Συμβούλιο».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Λούκα Κατσέλη, τονίζοντας πως «ο κ. Λοβέρδος προσπαθεί να ξεπλυθεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ» και εκφράζοντας τη λύπη της για τη στάση του πρώην συναδέλφου της στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7561&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 21.01.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote