Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αυτεπάγγελτη παρέμβαση για τις δηλώσεις Βενιζέλου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Αυτεπάγγελτη παρέμβαση για τις δηλώσεις Βενιζέλου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Εκτύπωση E-mail
19.01.13

 Για «δηλώσεις που γεννούν σοβαρά ερωτηματικά» έκανε λόγο ο υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, αναφερόμενος στην αποστροφή του λόγου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι έχει ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία του στο υπουργείο Άμυνας.

Όπως είπε ο κ. Δρίτσας, περιμένει «άμεση και αυτεπάγγελτη παρέμβαση των Αρχών, που είναι αρμόδιες για την προστασία του στρατιωτικού απορρήτου».

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
«Με μεγάλη έκπληξη και ιδιαίτερο προβληματισμό τόσο τα μέλη του Κοινοβουλίου, όσο και ο ελληνικός Λαός, ακούσαμε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με περισσή άνεση να δηλώνει κατά την σημερινή (17/1/2013) συζήτηση στη Βουλή ότι εξακολουθεί να διατηρεί στο αρχείο του φωτοτυπίες από άκρως απόρρητα έγγραφα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας!
Οι δηλώσεις αυτές γεννούν σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την νομιμότητα και σκοπιμότητα διατήρησής τους στο προσωπικό αρχείο απελθόντων Υπουργών Εθνικής Άμυνας και τους κινδύνους, που ενδέχεται να προέλθουν από την διατήρηση εθνικά ευαίσθητων πληροφοριών σε ιδιωτικά αρχεία.
 Η ιδιοκτησιακή αντίληψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο ευαίσθητο ζήτημα των άκρως απόρρητων στρατιωτικών πληροφοριών επιβεβαιώνει την ακαταλληλότητα των κυβερνητικών πρακτικών του δικομματισμού και γεννά ανησυχία, γιατί αναδεικνύει καθ΄έξιν συμπεριφορά και νοοτροπία που θεωρεί το κράτος ως λάφυρο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ δηλώνει ότι αναμένει την άμεση και αυτεπάγγελτη παρέμβαση των Αρχών, που είναι αρμόδιες για την προστασία του στρατιωτικού απορρήτου, την παραβίαση του οποίου ο κ. Βενιζέλος θεώρησε σήμερα πρόσφορη για περίεργο χιούμορ».
«Για λύπηση» και «σοβαροφανή» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ως προς το πώς λειτουργεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν χρειάζεται πάντως να ανησυχούν. Η διακίνηση της αλληλογραφίας των Γενικών Επιτελείων και Γενικών Διευθύνσεων με την πολιτική ηγεσία διεξάγεται σύμφωνα με πολύ σαφείς κανόνες. Αν διάβαζαν άλλωστε την απάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον κ. Τσίπρα χθες στη Βουλή θα έβλεπαν σε τι είδους άτυπα αντίγραφα αναφερόταν ο κ. Βενιζέλος», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση που καταλήγει:
«Ίσως χρειάζεται να ξεκουραστούν λίγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν συνεχίσουν στον καμβά των επιθέσεων τους κατά του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του. Δεν τους βγαίνει».
To pontiki.gr
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7558&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote