Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Απεβίωσε ο Δημήτρης Καστανάς
Απεβίωσε ο Δημήτρης Καστανάς Εκτύπωση E-mail
15.01.13

Νέα Υόρκη

Το βράδυ της 14ης Ιανουαρίου πέθανε από ανακοπή καρδιάς   ο  εβδομηντάχρονος ομογενής τηλεοπτικός παραγωγός και δημοσιογράφος, Δημήτρης Καστανάς. Ο εκλιπών αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και την προηγούμενη εβδομάδα είχε υποβληθεί σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς

Γεννημένος το 1942 στο χωριό Μώλος της Φθιώτιδας και έχοντας σπουδάσει Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ξενιτεύεται τη δύσκολη εποχή της δικτατορίας στην Ελλάδα, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Αμερική.

Τον  Σεπτέμβριο του  1975 έκανε  το τολμηρό βήμα να παρουσιάσει στο Κανάλι 47 της Νέας Υερσέης, αλλά και σε 14 άλλες Πολιτείες, μια εβδομαδιαία εκπομπή διάρκειας μιας ώρας στην αρχή, ενώ  στην συνέχεια το τηλεοπτικό πρόγραμμα αυξήθηκε κατά μια ώρα ακόμη .

Τον περασμένο Αύγουστο, είχε πουλήσει το Εθνικό Ελληνικό Κανάλι Αμερικής (NGTV), το οποίο  διεύθυνε για 37 χρόνια.
Για αρκετά χρόνια μάλιστα, πριν κάνει την εμφάνισή της η ελληνική δορυφορική τηλεόραση, το ΝGTV μέσα από τις ειδήσεις και τα ψυχαγωγικά προγράμματα από την πατρίδα ήταν η μόνη τηλεοπτική «γέφυρα» των αποδήμων με τη γενέτειρά τους, και για κάποιες γενιές ομογενών μια καλή ευκαιρία να διατηρήσουν ζωντανή την επαφή τους με την ελληνική γλώσσα.
Παράλληλα, ξεπερνώντας το κλασικό τρίπτυχο «ενημέρωση-ψυχαγωγία-επιμόρφωση», έγινε μέσο προβολής των εθνικών μας θεμάτων και μέσα από τους τηλεμαραθωνίους που κατά καιρούς διοργάνωσε προσέφερε πολύτιμη βοήθεια σε άρρωστα Ελληνόπουλα, αλλά και στην παρέλαση.
Ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Ομογενειακών Μέσων Ενημέρωσης και για την προσφορά του στον ομογενειακό Τύπου βραβεύτηκε από την ελληνική κυβέρνηση. Πριν δύο χρόνια τιμώντας τις υπηρεσίες του αυτές η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης τον επέλεξε τελετάρχη της εθνικής παρέλασης στην Πέμπτη Λεωφόρο.
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7552&Itemid=37

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote