Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Βολές κατά πάντων από Γ. Ζορμπά Εκτύπωση E-mail
08.11.07
Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, κατέθεσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Γιώργος Ζορμπάς, μετά από αίτημα των κομμάτων τού ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το ομόλογο του Ταμείου των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ο κ. Ζορμπάς, δεν αναφέρθηκε ουσιαστικά στο περιεχόμενο του πορίσματος και στην υπόθεση του ΤΕΑΔΥ, ωστόσο, άσκησε κριτική στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει το πόρισμα Ζορμπά ως «μη σύννομο».

Μάλιστα, ο κ. Ζορμπάς είπε ότι η γνωμοδότησή του δεν ωφέλησε την πορεία της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης. Επιπλέον, άφησε αιχμές και στον επικεφαλή της Αρχής για το μαύρο χρήμα χαρακτηρίζοντας «δικονομική αυθαιρεσία την πρωτοβουλία Κολιοκώστα να επιστρέψει ως μη σύννομο το πόρισμά του».

 Ο κ. Ζορμπάς πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή το πόρισμα. Το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ Σε ό,τι αφορά το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ, ο κ. Ζορμπάς δήλωσε ότι το πόρισμά του θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Νοεμβρίου.

 Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη για το πώς ξεκίνησε την έρευνά του για το συγκεκριμένο Ταμείο, ο κ. Ζορμπάς δήλωσε: «Υπάρχει ενδιαφέρον άλλων ομολόγων αρχών και δη ελβετικών για το ΤΣΠΕΑΘ.

 Αν σας απαντούσα θα ερχόμουν σε ανάλυση στοιχείων που θα απασχολούσαν την ελβετική δικαιοσύνη και τη δική μου έρευνα». 

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=755&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 08.11.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote