Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Κοπή βασιλλόπιττας στον σύλλογο Αθηναίων Νέας Υόρκης.
Κοπή βασιλλόπιττας στον σύλλογο Αθηναίων Νέας Υόρκης. Εκτύπωση E-mail
14.01.13

Τού Σάκη Σερέτη

Αναμφίβολα πλέον ο σύλλογος Αθηναίων Νέας Υόρκης φιγουράρει στις πρώτες θέσεις του κλαμπ των επιτυχημένων συλλόγων της Ομογένειας και η προχθεσινή εκδήλωση κοπής της πατροπαράδοτης βασιλόπιττας , αποτέλεσε μια ακόμη επιβεβαίωση του δημιουργικού έργου που επιτελείται από τον πρόεδρο Πάνο Αδαμόπουλο και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο “Σταθάκειο” πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια και η μαζική συμμετοχή των μελών και των φίλων τους , αποτέλεσε για ακόμη μια φορά την ψήφο εμπιστοσύνης τους, προς το επιτελούμενο έργο του διοικητικού συμβουλίου.

Στην εορταστικά διαμορφωμένη αίθουσα του “Σταθάκειου”, ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου υποδεχόμενοι τους καλεσμένους τους, φρόντισαν και την παραμικρή λεπτομέρεια και ο συνδυασμός του καλού φαγητού με την επιλεγμένη μουσική από τον DJ Εvan Ζουπανιώτη, δημιούργησε μοναδικές στιγμές για την μεγάλη Αθηναϊκή παρέα της παροικίας μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η γενική Πρόξενος της Κύπρου Κούλα Σοφιανού , ο Έλληνας Πρόξενος Ευάγγελος Κυριακόπουλος , ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χρήστος Βουρνάς, ο πρόεδρος της επιτροπής διεξαγωγής παρέλασης στην Νέα Υόρκη Ντίνος Ράλλης, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της παρέλασης Γεώργιος Κίτσιος , οι επιχειρηματίες και φιλάνθρωποι Ευστάθιος και Σταματική Βαλλιώτη και Νικόλαος Γαβαλάς.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε το χορευτικό τμήμα του Θεσσαλικού συλλόγου “Ασκληπιός” , το οποίο για άλλη μια φορά ενθουσίασε το κοινό με τις ικανότητες του και δίκαια απέσπασε το χειροκρότημα του, ενώ τυχερός της βραδιάς ήταν το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Τάσος Μουζάκης, στον οποίο έπεσε το φλουρί της βασιλόπιττας.

Σε δηλώσεις που μας παραχώρησε ο πρόεδρος του συλλόγου Πάνος Αδαμόπουλος , αναφέρθηκε με θερμά λόγια στις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου , στα οποία πιστώνεται η εμφανέστατη ανοδική πορεία του οργανισμού την χρονιά που πέρασε, ενώ υπενθυμίζοντας μια πλειάδα πολιτιστικών και φιλανθρωπικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν, εστιάστηκε στην επανάκαμψη αρκετών μελών του συλλόγου , οι οποίοι είχαν αποχωρήσει στο παρελθόν για διάφορους λόγους.

Χαρακτηρίζοντας “μεγάλη πληγή” την επικρατούσα κατάσταση στην Ελλάδα ο κ. Αδαμόπουλος, ανέφερε την προετοιμασία και αποστολή της τρίτης κατά σειρά παροχή υλικής βοήθειας στο βρεφοκομείο Αθηνών , ενώ τονίζοντας την συνεργασία τους με τον σύλλογο Ελλήνων ιατρών Νέας Υόρκης , αναφέρθηκε στην προσπάθεια συγκέντρωσης και αποστολής εγκεκριμένου φαρμακευτικού υλικού προς το δημοτικό φαρμακείο της Αθήνας.

Ο κ. Πάνος Αδαμόπουλος αναφερόμενος στην αγορά και παροχή υλικής βοήθειας του συλλόγου του, αλλά και άλλων φορέων της Ομογένειας προς τους αναξιοπαθούντες στην Ελλάδα, τόνισε την καταβολή των σχετικών φόρων στα καταστήματα των Αθηνών από όπου προμηθεύονται κρέας και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε οξύμωρο σχήμα, την φορολογική απαλλαγή του 25% του εισοδήματος των Ελλήνων βουλευτών , η οποία έρχεται σε κάθετη αντίθεση με τις προσπάθειες προσφοράς και αλληλεγγύης προς την σκληρά δοκιμαζόμενη Ελληνική κοινωνία, που καταβάλλουν οι διάφοροι σύλλογοι και φορείς της Ομογένειας.

Για το θέμα αυτό ο κ. Αδαμόπουλος ανέφερε, ότι ο σύλλογος Αθηναίων ετοιμάζεται να αποστείλει σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής.

Εστιάζοντας στις επόμενες δραστηριότητες του συλλόγου ο κ. Αδαμόπουλος, αναφέρθηκε στην καθιέρωση της υποτροφίας εις μνήμη του Ομογενή ζωγράφου Θεοδώρου Γεωργωτά, μέσω της οποίας θα απονεμηθούν τρία βραβεία στους νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής που θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα και θα συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από 12 έως 17 ετών.

Όσον αφορά στο θέμα του διαγωνισμού, αναμένεται να είναι η επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821 και το καλλίτερο έργο, υπάρχει η σκέψη να κατατεθεί στον διαγωνισμό αφίσας της παρέλασης που θα διοργανώσει η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης.

Ωστόσο στην περίπτωση που τα χρονικά περιθώρια δεν συμβαδίζουν με την εξέλιξη του διαγωνισμού της Ελληνικής Ομοσπονδίας για την αφίσα της παρέλασης , το θέμα θα είναι ελεύθερο.

Τέλος, ο κ. Αδαμόπουλος ανέφερε ότι αναβάλλεται η προγραμματισθείσα για την 20η Ιανουαρίου γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου , καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες μετάφρασης του νέου καταστατικού λειτουργίας του συλλόγου στην Ελληνική γλώσσα.

Για περισσοτερες φωτογραφίες πατήστε εδώ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7549&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 14.01.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote