Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Συνεδρίασε στην Νέα Υόρκη η Πανηλειακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά
Συνεδρίασε στην Νέα Υόρκη η Πανηλειακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά Εκτύπωση E-mail
08.01.13

Του Σάκη Σερέτη

Με κυρίαρχο θέμα την αναδιοργάνωση και προσέγγιση των νέων που έλκουν την καταγωγή τους από την Ηλεία, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, το Σάββατο 5 Ιανουαρίου στο κτήριο της Χιακής Ομοσπονδίας στην Αστόρια.

Στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί στο θέμα προσέλκυσης των νέων, καθώς επίσης και στα πενιχρά μέχρι τώρα αποτελέσματα αναφέρθηκε ο υπεύθυνος νεολαίας κ. Αντώνης Παπαδόπουλος, ο οποίος επισημαίνοντας την ανάγκη αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος των νέων, προκειμένου να αναμειχθούν στα κοινά των συλλόγων και της Πανηλειακής Ομοσπονδίας, πρότεινε να θεσμοθετηθεί η απονομή υποτροφιών στους νέους που κατάγονται από την Ηλεία.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπενθυμίζοντας την επιτακτική ανάγκη απογραφής των Ηλείων, εστιάστηκε στην ύπαρξη ενός τηλεφωνικού καταλόγου με στοιχεία μελών της Πανηλειακής Ομοσπονδίας που δημιουργήθηκε το 1999 και ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες ανανέωσης του , ώστε να υπάρξει μια γέφυρα επικοινωνίας με τα παιδιά των Ομογενών μελών της Ομοσπονδίας.

Στην ζωτικής σημασίας ηλεκτρονική επικοινωνία αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλειος Καυκάς και παράλληλα ανακοίνωσε την παραχώρηση ειδικού χώρου στην ιστοσελίδα που ο ίδιος διατηρεί με την επωνυμία www.paneliakos.com προκειμένου να αναρτώνται και εκεί δραστηριότητες των συλλόγων της Ομοσπονδίας.

Για την επίλυση αυτού του θέματος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Καυκάς πρότεινε στους συνέδρους, να δημιουργηθεί μια τριμελής επιτροπή επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων από τους κκ. Βασίλειο Καυκά ,Αντώνη Παπαδόπουλο και Δημήτριο Πλιάκα , η οποία θα αναλάβει να επικοινωνήσει με όλα τα εγγεγραμμένα μέλη των συλλόγων της Ομοσπονδίας και τα στοιχεία που θα αποκομίσει, θα συμπεριληφθούν στην νέα έκδοση του τηλεφωνικού καταλόγου που αποφασίστηκε να κυκλοφορήσει.

Αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία σελίδας κοινωνικής δικτύωσης στο Facebook υπό την αιγίδα της Πανηλειακής Ομοσπονδίας , στην οποία θα αναρτώνται οι δραστηριότητες των συλλόγων και το ανάλογο φωτογραφικό υλικό από τις διάφορες εκδηλώσεις των συλλόγων –μελών της Ομοσπονδίας, τα οποία θα έχουν κεντρικό στόχο την άμεση επικοινωνία των νέων.

Στην συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε οικονομικός και διοικητικός απολογισμός εκ μέρους του ταμία Νικόλαου Κωστόπουλου και του γραμματέα της οργάνωσης Γεώργιου Παναγουλόπουλου , ενώ στον σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε ο πρόεδρος του Πανηλειακού συλλόγου Νέας Υόρκης Σωτήρης Κωσταντακόπουλος, επανέφερε στην επιφάνεια το ενδιαφέρων των Ηλείων, για την δημιουργία του Ηλειακού χωριού.

Όσον αφορά στο θέμα του Ηλειακού χωριού, αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Ελληνικό δημόσιο, να μεταβιβάσει την κυριότητα του οικοπέδου των 950 στρεμμάτων που έχουν παραχωρηθεί στην περιοχή Βαρθολομιό Ηλείας , σε Ελληνικό φορέα που θα ιδρυθεί από την Πανηλειακή Ομοσπονδία.

Επίσης αποφασίστηκε η σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τον δήμο Ίλιδας , για την παροχή και χρήση γραφείου στο μουσείο Πέτρου Τατάνη στην περιοχή της Αμαλιάδας, προκειμένου να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με την συμμετοχή των αποδήμων Ηλείων.

Τέλος αποφασίστηκε να ζητηθεί να παραχωρηθεί υλικό από την συλλογή του μαραθωνοδρόμου Δολιανίτη, το οποίο θα εκτεθεί στην Βοστώνη κατά την χρονική περίοδο του Μαρτίου 2013, όπου θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος της πόλης.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Πανηλειακής Ομοσπονδίας σε συνεργασία με Αμερικανικούς φορείς και διάφορα Ελληνικά ιδρύματα.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7534&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 08.01.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote