Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παρουσία του Αντ. Σαμαρά ο Αγιασμός των Υδάτων στον Πειραιά
Παρουσία του Αντ. Σαμαρά ο Αγιασμός των Υδάτων στον Πειραιά Εκτύπωση E-mail
06.01.13

Χοροσταντούτος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, στο πρώτο λιμάνι της χώρας, ο Αγιασμός των Υδάτων με τη ρήψη του Τιμίου Σταυρού, ανάμεσα στα δύο ναρκοθηρευτικά του Πολεμικού Ναυτικού «Καλυψώ» και «Ευρώπη». Το σταυρό ανέσυραν απο τη θάλασσα βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος.

Μετά το πέρας της τελετής ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του ανέφερε: «Απο εδώ, τον Πειραιά μας, το σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου, θέλω να στείλω ένα μήνυμα και αισιοδοξίας ότι θα τα καταφέρουμε». «Η δύναμη του ελληνικού λαού, η επιχειρηματικότητα του Έλληνα και πάνω απ' όλα η αισιοδοξία και η ενότητα που υπάρχει σήμερα, πιστεύω ότι ήταν πάντοτε τα εφόδια, τα οποία μας δώσανε προκοπή και ευημερία και θα μας δώσουν και πάλι». «Σήμερα των Φώτων, η ευχή που μας δώσανε και η ευχή που πήραμε απο την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων μας γεμίζουν και πάλι αισιοδοξία και δύναμη ότι θα τα καταφέρουμε».

Στον Αγιασμό παραβρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ.Μουσουρούλης, ο υπουργός Εθνικής Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βούρτσης, ο δήμαρχος Πειραιάς Βασίλης Μιχαλολιάκος, βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων της πόλης. Το πρωί, πριν την τελετή των Υδάτων, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδος, στον Πειραιά, χοροσταντούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ.

Λόγω των εκδηλώσεων η Τροχαία είχε σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλη την πόλη, ενώ υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η καθιερωμένη τελετή καθαγιασμού των υδάτων στην Αθήνα, η οποία τελέστηκε στη Δεξαμενή και στο Κολυμβητήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου.

Στη Δεξαμενή, όπου χοροστάτησε ο επίσκοπος Νεοχωρίου, Παύλος, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, οι βουλευτές, Προκόπης Παυλόπουλος, Ανδρέας Ψυχάρης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Μαρίνος Ουζουνίδης, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Στην ανάγκη καταπολέμησης της διαφθοράς, ώστε να αποκαλύπτεται «παντού και πάντοτε το φως» αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά την τελετή.

«Σε κρίσιμες και δύσκολες εποχές, όπως αυτές που ζούμε, όπου η κοινωνία δοκιμάζεται, και οι πολίτες είναι αυτοί που σηκώνουν το βαρύ φορτίο της κρίσης, εμείς οι πολιτικοί που εκπροσωπούμε το έθνος, οφείλουμε εκτός από τις ευχές να μιλάμε και με τις πράξεις μας. Να αγωνιζόμαστε για τη διαφάνεια, να καταπολεμάμε τη διαφθορά, να προασπίζουμε το δημόσιο συμφέρον και κυρίως να ζητάμε να αποκαλύπτεται παντού και πάντοτε το φως, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό», τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη.

Ακολούθησε ο αγιασμός των υδάτων στο κολυμβητήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου. Τη ρήψη του Τιμίου Σταυρού έκανε ο αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής, Μάξιμος. Ο μοναδικός που αψήφησε το τσουχτερό κρύο και τη βροχή και έπεσε στα παγωμένα νερά του κολυμβητηρίου για να πιάσει το σταυρό ήταν ο Γιώργος Νεράντζης, από τη Χειμάρρα.

Στο μήνυμά του μετά την ολοκλήρωση των τελετών ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επισήμανε ότι «δεν αντιμετωπίζουμε μόνο οικονομική κρίση, αλλά και μια κρίση γενικότερη του πολιτικού συστήματος». «Έχω αρχίσει να συνειδητοποιώ πια πόσο σημαντικό είναι να μπούμε σε μια δημοκρατική κανονικότητα και ομαλότητα του πολιτικού συστήματος», πρόσθεσε.

kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7532&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote