Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πυρετός επαφών για λύση στο παρά πέντε
Πυρετός επαφών για λύση στο παρά πέντε Εκτύπωση E-mail
30.12.12

Αλλεπάλληλες συναντήσεις είχε χθες ο πρόεδρος Ομπάμα με τον επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Χάρι Ρέιντ, τον επικεφαλής της μειοψηφίας στη Γερουσία, Μιτς Μακ Κόνελ, τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, και την επικεφαλής της μειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, σε μία ύστατη προσπάθεια να σώσει τη χώρα από τον... γκρεμό.

Βάση οποιασδήποτε συμφωνίας για να αποτραπεί το «σοκ» των 607 δισ. δολαρίων, ταυτόχρονων φορολογικών αυξήσεων και περικοπών στις δημόσιες δαπάνες που μπαίνουν αυτόματα σε ισχύ την Πρωτοχρονιά, θα είναι κάποια έκδοση του πακέτου που έχει προτείνει ο Λευκός Οίκος, σαφώς όμως «χλιαρότερη».

Ο Ομπάμα έχει ζητήσει την παράταση των φοροελαφρύνσεων για εισοδήματα κάτω των 250.000 δολαρίων, παράταση των επιδομάτων ανεργίας για τους μακροχρόνια ανέργους και τουλάχιστον καθυστέρηση της περιστολής δαπανών κοινωνικής πρόνοιας.

Οι δύο πλευρές ετοιμάζονται και για το ενδεχόμενο να μη βρεθεί λύση, ρίχνοντας την ευθύνη στην αντίπαλη πλευρά, όμως το 27% των πολιτών ρίχνει το φταίξιμο στους Ρεπουμπλικάνους έναντι 16% που κατηγορούν τον Ομπάμα, σύμφωνα με γκάλοπ του Reuters/Ipsos.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7520&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 30.12.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote