Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών Εκτύπωση E-mail
19.12.12

Σημαντική πρόταση Κουβέλη για δημιουργία δείκτη κοινωνικής αλληλεγγύης.

Κατά την έξοδό του από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε: «Θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα θετική η κατεύθυνση της ευρωπαϊκής απόφασης. Από εκεί και πέρα απομένουν αυτά που πρέπει να γίνουν από εμάς. Μιλήσαμε για την ανάπτυξη για να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας.

Συζητήσαμε για τα ζητήματα λειτουργίας του κράτους και την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου και τη συνεκτικότητα της κυβέρνησης. Πρέπει να προωθηθεί άμεσα ένας δείκτης αλληλεγγύης των κοινωνικά ασθενέστερων. Η συνεργασία θα συνεχιστεί. Έχουμε συζητήσει και τις επόμενες ημέρες θα συγκεκριμενοποιήσουμε πώς θα εξασφαλίσουμε το συντονισμό της λειτουργίας της κυβέρνησης για κάθε υπουργείο χωριστά». Επίσης, ο κ. Κουβέλης, όπως ανέφερε, κατέθεσε πρόταση καθιέρωσης της απλής αναλογικής.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε: «Πρέπει να νιώσει ο Έλληνας πολίτης ασφαλής, να πιστέψει ότι αυτά τα μέτρα είναι τα τελευταία και είναι τα τελευταία γιατί έχει αλλάξει η συγκυρία για την Ελλάδα και πρέπει να κάνουμε τη μεγάλη στροφή. Ο πρώτος πυλώνας είναι η κοινωνική συνοχή. Έχουμε προτάσεις. Ο δεύτερος άξονας είναι πρακτικά μέτρα για την ανάπτυξη. Και βέβαια έχουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές. Πρέπει το κυβερνητικό σχήμα να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό διοικητικό και πολιτικό συντονισμό. Πρέπει να έχουμε πλήρη συνεννόηση στα θέματα που έχουν πολιτικό και κοινωνικό ενδιαφέρον».

Αποχορωντας από τη σύσκεψη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος δήλωσε ότι «είχαμε μία πολύ χρήσιμη συζήτηση. Ενημέρωσα τους πολιτικούς αρχχηγούς για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στο επόμενο χρονικό διάστημα». Για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor's τόνισε ότι «είναι μία πολύ σημαντική απόφαση. Δεν εφησυχάζουμε, ο δρόμος είναι ανηφορικός».

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7506&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote