Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Μικρή συμμετοχή –μεγάλοι στόχοι για την παρέλαση των Ελλήνων στην Νέα Υόρκη
Μικρή συμμετοχή –μεγάλοι στόχοι για την παρέλαση των Ελλήνων στην Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
18.12.12

Του Σάκη Σερέτη

Αριθμητικά μικρή ήταν και πάλι, η συμμετοχή των ομογενών στις διεργασίες της τελευταίας για εφέτος συνεδρίασης της επιτροπής παρέλασης και το φαινόμενο αποχής αρκετών μελών των συλλόγων –μελών της Ομοσπονδίας, καθώς επίσης και αυτής των μελών του διοικητικού συμβουλίου που απαρτίζουν την αντιπολιτευτική ομάδα, σχολιάστηκε “διπλωματικά” από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ηλία Τσεκερίδη, ο οποίος τόνισε “δεν με απογοητεύει η εικόνα των λίγων καθώς είναι πλέον γνωστό ότι εμείς οι λίγοι τραβάμε το κουπί”.

Ο κ. Τσεκερίδης αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του ομογενή επιχειρηματία Ιωάννη Κατσιματίδη για την θέση του δημάρχου Νέας Υόρκης και αναγνωρίζοντας την προσφορά του στα κοινά της ομογένειας, εξήγγειλε την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης υποστήριξης του.

Ο πρόεδρος της επιτροπής παρέλασης Ντίνος Ράλλης ανακοίνωσε την επιλογή του κ. Γεώργιου Καλύβα για την θέση του συντονιστή της παρέλασης και στην συνέχεια αναφέρθηκε στον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, ο οποίος ύστερα από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, πρόκειται να είναι ο τιμώμενος οργανισμός της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου στο Terrace on the Park, στο πλαίσιο των παράλληλων εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική μας παρέλαση.

Στην ίδια εκδήλωση αναμένεται να τιμηθεί και ένα άτομο, το οποίο ωστόσο ακόμη δεν έχει επιλεγεί από το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το διοικητικό συμβούλιο εξετάζει ακόμα τις υποβληθείσες προτάσεις.

Στον χορηγό της εκδήλωσης του Terrace on the Park επιχειρηματία στον κατασκευαστικό κλάδο Στιβ Ζερβούδη και την προσφορά του ποσού των 20.000 δολαρίων αναφέρθηκε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της παρέλασης Γεώργιος Κίτσιος, ενώ ο κ. Ντίνος Ράλλης χαρακτηρίζοντας τον ως «άτομο χαμηλών τόνων με ελληνική ψυχή και καρδιά», επεσήμανε την συμμετοχή του ως εργολάβου στο έργο της ανέγερσης του ναού του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ, όπου πρόσφερε περισσότερο από ένα εκατομμύριο δολάρια.

Στα πλαίσια καθιέρωσης του Μαρτίου σαν τον μήνα της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, ο κ. Ράλλης ανέφερε την διεξαγωγή μια συναυλίας στο Σταθάκειο με τον Γρηγόρη Μανινάκη και την ορχήστρα του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου.

Όσον αφορά στην τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στην Πλατεία Αθηνών το Σάββατο 6 Απριλίου, ο κ. Ντίνος Ράλλης ανέφερε ότι ο πρόεδρος της επιτροπής της πλατείας Γιώργος Σταματιάδης, έχει ήδη κινήσει την διαδικασία έκδοσης της σχετικής άδειας από τις αρχές της πόλης για την εκδήλωση, αλλά επειδή είχε προγραμματιστεί έναρξη έργων ανάπλασης της περιοχής από την 1η Μαρτίου, αναμέ
νεται η επίσημη διαβεβαίωση των αρμοδίων ότι θα ξεκινήσουν αργότερα.

Στην σύντομη αναφορά που έδωσε η συμπρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως Ελένη Ψαρά,
επεσήμανε ότι οι προετοιμασίες προχωρούν με κανονικούς ρυθμούς και όλες οι υποεπιτροπές εργάζονται υπεύθυνα , ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση για συμμετοχή και βοήθεια προς τους ομογενείς για την επιτυχία της παρέλασης.

Την εκτύπωση των εντύπων για τις καταχωρήσεις στο λεύκωμα της παρέλασης ανήγγειλε η συνυπεύθυνη της έκδοσης κ. Ελευθερία Οίκουτα, η οποία τονίζοντας την ανά
γκη επιτυχίας της παρέλασης , ζήτησε από τους ομογενείς να βοηθήσουν με καταχωρήσεις στην επιτυχία του λευκώματος.

“Το λαχείο θα είναι έτοιμο προς διάθεση από αυτό το Σαββατοκύριακο και περιλαμβάνει 28 δώρα που προέρχονται όλα από προσφορές” ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ομώνυμης επιτροπής Βασίλης Γκουρνέλος, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι ύστερα από προσωπικές του επαφές, εξασφαλίστηκε η χορηγία των 5.000 δολαρίων για το λαχείο της παρέλασης από τον δικηγόρο Jeffrey Goodman.

Στην αναφορά του κ. Ντίνου Ράλλη σχετικά με την συναυλία που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου στο “Σταθάκειο” και σύμφωνα με όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί, θα είναι αφιερωμένη στις διπλωματικές αρχές Ελλάδας και Κύπρου, καθώς επίσης και στο άγημα της προεδρικής φρουράς που ανοίγει κάθε χρόνο την παρέλαση, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας, ανέφερε ότι “για αυτό το θέμα δεν έχει αποφασίσει ακόμη το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας”.

Ο κ. Γαλάτουλας ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του, εξέφρασε την αντίθεση του να τιμηθούν οι διπλωματικές αρχές και τόνισε χαρακτηριστικά, “ γιατί να τιμηθεί κάποιος που πληρώνεται αδρά και όχι κάποιοι εθελοντές που δουλεύουν για την επιτυχία της παρέλασης”.

Στην συνεδρίαση έγινε επίσης αναφορά, στην προσπάθεια εμπορικής εκμετάλλευσης της μισής ώρας τηλεοπτικού χρόνου που διατίθεται δωρεάν από το τηλεοπτικό δίκτυο FOX, γεγονός που θα μπορούσε να αποφέρει ένα αρκετά σεβαστό ποσό στο ταμείο της παρέλασης.

Ο ιερατικώς προϊστάμενος της κοινότητας Αγίου Δημητρίου Αστόριας Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, μετάφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, ενώ χαρακτήρισε την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο «μαρτυρία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας».

Τέλος, ο κ. Ράλλης ανέφερε ότι γίνονται επαφές με εκπροσώπους αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, ώστε να έλθουν σε μία από τις πανομογενειακές συνεδριάσεις του Φεβρουαρίου και μέσω μια εμπεριστατωμένης ενημέρωσης για την Ελληνική παρέλαση στην 5η λεωφόρο, να προβάλλουν το θέμα από τα μέσα που εκπροσωπούν.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7505&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 18.12.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote