Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σε «θερμό» κλίμα η συνάντηση Σαμαρά - Ζεεχόφερ στο παγωμένο Μόναχο
Σε «θερμό» κλίμα η συνάντηση Σαμαρά - Ζεεχόφερ στο παγωμένο Μόναχο Εκτύπωση E-mail
10.12.12

Σε «θερμό κλίμα» πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ το βράδυ της Κυριακής στο παγωμένο Μόναχο. Σε δηλώσεις του μετά το δείπνο εργασίας που είχε με τον έλληνα Πρωθυπουργό ο Χορστ Ζεεχόφερ τόνισε ότι σέβεται τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα και υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας και να προωθηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

«Πρέπει να κοιτάμε στο μέλλον, δεν έχει νόημα να κοιτάμε στο παρελθόν» δήλωσε ο γερμανός πολιτικός, πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του βαυαρού Πρωθυπουργού η ατζέντα των συνομιλιών ήταν «ανοιχτή»: «Θα συζητηθούν όλα τα επίκαιρα θέματα που αφορούν τη (γερμανική) βοήθεια προς την Ελλάδα». Τον έλληνα Πρωθυπουργό - ο οποίος σε συνέντευξή του στην βαυαρική εφημερίδα «Munchener Merkur» δήλωσε «έρχομαι σαν φίλος» - συνοδεύουν στη Μόναχο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Ο Αντώνης Σαμαράς που νωρίτερα σήμερα το πρωί ήταν στη Λευκωσία για το μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου, αφίχθη στο Μόναχο με μια μικρή καθυστέρηση εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο αεροδρόμιο της βαυαρικής πρωτεύουσας.

Πριν από τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά ο Χορστ Ζεεχόφερ είχε επιχειρήσει να προλειάνει το έδαφος, λέγοντας ότι «μελλοντικά θα υπάρξει πιο συγκρατημένος τρόπος έκφρασης σε ό, τι αφορά τη διατύπωση θέσεων των βαυαρών πολιτικών για την Ελλάδα».

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Welt ο Πρωθυπουργός της Βαβαρίας είπε ότι θα επικρατήσει «πιο συνετός, ανοιχτός και πιο ανθρώπινος τόνος» ανάμεσα στις δύο χώρες. Επεσήμανε πάντως και την ανάγκη για μεγαλύτερη σαφήνεια. «Η φιλία και η αλήθεια πάνε μαζί» δήλωσε.

Μετά την επίσκεψή του στο Μόναχο, ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στο Οσλο όπου μαζί με την Αγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και άλλους ευρωπαίους ηγέτες θα παραστεί στην τελετή παράδοσης του Νομπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7490&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 10.12.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote