Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Προχωρημένες επαφές και ενθαρρυντικά στοιχεία για την φετεινή παρέλαση στην Νέα Υόρκη
Προχωρημένες επαφές και ενθαρρυντικά στοιχεία για την φετεινή παρέλαση στην Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
03.12.12

Του Σάκη Σερέτη

Μια σειρά ουσιαστικών κινήσεων και νέων ιδεών, οι οποίες αφενός διευρύνουν κυριολεκτικά τους ορίζοντες της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης και αφετέρου, αποδεικνύουν την σοβαρότητα , αλλά και την ευρηματικότητα των παραγόντων που ανέλαβαν για φέτος την διοργάνωση της εθνικής μας παρέλασης στο Μανχάταν, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της 2ης Πανομογενειακής συγκέντρωσης για την παρέλαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου στο “Σταθάκειο” στην Αστόρια.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς, ο Ελληνοαμερικανός πολιτειακός γερουσιαστής του Ροντ Άιλαντ Λεωνίδας Ραπτάκης, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού συμβουλίου Παύλος Κοτρώτσιος , ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Ηλίας Τσεκερίδης και ο ιερατικώς προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος.

Ο πρόεδρος της επιτροπής παρέλασης Ντίνος Ράλλης , επαναφέροντας σε λειτουργία τις ξεχασμένες, αλλά ουσιαστικά χρήσιμες, συνεδριάσεις των μελών της εν λόγω επιτροπής πριν από κάθε πανομογενειακή συγκέντρωση, έδωσε την ευκαιρία σε αρκετά νέα πρόσωπα να συμμετάσχουν, δίνοντας έτσι το στίγμα, πως η παρέλαση είναι υπόθεση όλων μας και μόνο με συντονισμένες ομαδικές προσπάθειες, θα επιτευχθεί ο στόχος της αναβάθμισης και προώθησης της Ελληνικής παρέλασης.

Σημαντική ήταν η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Αθανάσιος Αρώνης σχετικά με τον διαγωνισμό σχεδιασμού της αφίσας για την παρέλαση, σ τον οποίο θα κληθούν να συμμετέχουν οι μαθητές και μαθήτριες 95 Ελληνοαμερικανικών σχολείων της ευρύτερης περιοχής και η καλλίτερη πρόταση, θα υιοθετηθεί και θα αποτελέσει την επίσημη αφίσα της φετεινής παρέλασης.

Μια άλλη πρόταση που θα εφαρμοστεί από εφέτος , αφορά στην διανομή των έγγραφων πρακτικών των συνεδριάσεων για την παρέλαση, τα οποία θα είναι γραμμένα στην Αγγλική και την Ελληνική γλώσσα και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην εξέλιξη των ανοικτών Πανομογενειακών συνεδριάσεων, καθώς επίσης και στην συμμετοχή των νέων που δεν ομιλούν άπταιστα την Ελληνική γλώσσα.

Στην εξεύρεση χορηγού , ο οποίος θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τα έξοδα της προγραμματισμένης εκδήλωσης για την Παρασκευή 30 Μαρτίου, που θα διεξαχθεί στο terrace on the park, αναφέρθηκε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της παρέλασης Γεώργιος Κίτσιος, τονίζοντας ότι ύστερα από προσωπικές του επαφές ,έχει ήδη εξασφαλιστεί το ποσόν των 20.000 $ και το όνομα του χορηγού θα ανακοινωθεί στην επόμενη πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση.

Όσον αφορά στην εκδήλωση επίδειξης των χορευτικών συγκροτημάτων, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Σάββατο πριν από την παρέλαση στην πλατεία Αθηνών και σε περίπτωση βροχής φιλοξενείται στην αίθουσα του Κρητικού συλλόγου “Ομόνοια” , ο κ. Ντίνος Ράλλης ανακοίνωσε, ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί η άδεια της διευθύντριας του δημόσιου σχολείου ps 107 Rebecca Heyward, η οποία διατίθεται να φιλοξενήσει την εκδήλωση στην αίθουσα του σχολείου , σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών.

Το σχολείο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την πλατεία Αθηνών και η αίθουσα έχει χωρητικότητα 400 ατόμων, ενώ την ίδια ημέρα, υπάρχει η σκέψη να πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αθηνών η έπαρση της Ελληνικής σημαίας , με την συμμετοχή των αρχών και την παρουσία αγήματος της Ελληνικής προεδρικής φρουράς που θα βρίσκεται στην Νέα Υόρκη για την παρέλαση.

Την πραγματοποίηση μιας συναυλίας προς τιμήν των Ελληνικών διπλωματικών αρχών της Πόλης μας και του αγήματος των Ευζώνων που θα ηγηθεί της παρέλασης ανακοίνωσε ο κ. Ντίνος Ράλλης, ενώ επισημαίνοντας ότι η είσοδος θα είναι δωρεάν, εστιάστηκε στην αφιλοκερδή προσφορά της κ. Αφροδίτης Ντάνιελς η οποία μαζί με την ορχήστρα της θα ηγηθεί της όλης προσπάθειας.

Στην συνέχεια ο κ. Ντίνος Ράλλης ,υπενθυμίζοντας την πρόταση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ηλία Τσεκερίδη , σχετικά με την καθιέρωση του Μαρτίου σαν τον μήνα της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, αναφέρθηκε στην σκέψη πραγματοποίησης μιας συναυλίας, όπου μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τις εμπειρίες της από την πρόσφατη επίσκεψη στην Ελλάδα, μοιράστηκε με τους παρευρισκομένους η συμπρόεδρος της επιτροπής παρέλασης κ. Ελένη Ψαρά και αναφερόμενη στο παράδειγμα του συλλόγου Αμοργιανών Νέας Υόρκης , οι οποίοι διέθεσαν τα έσοδα του ετήσιου χορού τους για τα σχολεία του νησιού τους , κάλεσε τους ομογενείς να ευαισθητοποιηθούν και να βοηθήσουν με ανάλογες ενέργειες την γενέτειρα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

“Το λαχείο της παρέλασης θα είναι έτοιμο προς διάθεση στο τέλος Δεκεμβρίου “ανέφερε ο επικεφαλής της επιτροπής λαχείου της παρέλασης Βασίλειος Γκουρνέλος , ενώ ο κ. Τάσος Μάνεσης, επιβεβαίωσε ότι και εφέτος η δεξίωση πριν από την παρέλαση θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Πιέρ του Μανχάταν και ότι θα φροντίσει όπως τα προηγούμενα χρόνια, να βρεθεί ο οικονομικός χορηγός αυτής της εκδήλωσης.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7479&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 03.12.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote