Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μέρκελ: Η Ελλάδα θα αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της
Μέρκελ: Η Ελλάδα θα αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της Εκτύπωση E-mail
02.12.12

Συνέντευξη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην αυριανή «Bild am Sonntag».
Την πολιτική της κυβέρνησής της για τη βοήθεια προς την Ελλάδα υπερασπίζεται η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο, στην εφημερίδα «Bild am Sonntag».

Εκφράζει την αισιοδοξία της ότι η Ελλάδα θα αντεπεξέλθει τώρα στις υποχρεώσεις της, ενώ υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει στη γραμμή των όσο το δυνατόν πιο μικρών επιβαρύνσεων για τη Γερμανία.

«Βεβαίως, νιώθω τον σκεπτικισμό πολλών πολιτών και εν μέρει τούς καταλαβαίνω, διότι η Ελλάδα απογοήτευσε τους εταίρους της συχνά κατά τα τελευταία χρόνια. Πολλά από αυτά τα οποία η ελληνική ηγεσία είχε υποσχεθεί, δεν τα τήρησε» δηλώνει η καγκελάριος, σε απόσπασμα το οποίο προδημοσιεύεται στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αλλά εμφανίζεται αισιόδοξη ότι αυτό τώρα θα αλλάξει, και διευκρινίζει ότι η βοήθεια για την Ελλάδα «είναι και προς το γερμανικό συμφέρον, διότι όλα τα μέτρα λαμβάνονται με το βλέμμα σε ολόκληρη την Ευρωζώνη και επομένως υπηρετούν κάθε κράτος-μέλος, και την Γερμανία». Υποστηρίζει, δε, ότι διακυβεύονται πολλά περισσότερα από το νόμισμα. «Πρόκειται για το ιστορικό ευτύχημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης των τελευταίων δεκαετιών. Εγώ θέλω η Ευρώπη, ως ήπειρος της ειρήνης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας, να έχει ένα καλό μέλλον και να παραμείνει ελκυστική για όλους στον κόσμο» σημειώνει.

Η κ. Μέρκελ αντικρούει και τις κατηγορίες των Σοσιαλδημοκρατών, ότι δεν λέει στους πολίτες την αλήθεια για τις επιβαρύνσεις που έρχονται, διαβεβαιώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. «Γνωρίζω το καθήκον μου και γι αυτό λέω στους πολίτες ξανά και ξανά πώς είναι η κατάσταση. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό το οποίο είναι καλύτερο για τη Γερμανία και την Ευρώπη και το οποίο κρατάει τις οικονομικές συνέπειες όσο το δυνατόν πιο περιορισμένες και δεν μας εκθέτει σε υπερβολικούς κινδύνους» δηλώνει.

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7475&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων