Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μέρκελ: Κανείς δεν ξέρει το μέλλον της Ελλάδας
Μέρκελ: Κανείς δεν ξέρει το μέλλον της Ελλάδας Εκτύπωση E-mail
27.11.12

Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, επανέλαβε την πάγια θέση της εναντίον ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, υποστηρίζοντας ότι αν γίνει δεκτό το «κούρεμα» τότε και άλλες χώρες της ευρωζώνης θα μπορούσαν να ζητήσουν το ίδιο δικαιωματικά, εννοώντας την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Η διαγραφή του χρέους της Ελλάδας δεν συνιστά λύση, είπε χαρακτηριστικά η καγκελάριος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Πασάουερ Νόιε Πρέσε, η κ.Μέρκελ δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό σχετικά με το τί μέλλει γενέσθαι με την Ελλάδα και το πρόβλημα χρέους που αντιμετωπίζει και της ζητήθηκε να πει την αλήθεια.
«Ούτε εγώ ξέρω το μέλλον της Ελλάδας, ούτε ο κ.Στάινμπρουκ (ο σοσιαλδημοκράτης αντίπαλός της στις προσεχείς εκλογές), ούτε κανένας άλλος» φέρεται να απάντησε η καγκελάριος.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ είχε τονίσει ότι το Βερολίνο αποκλείει το ενδεχόμενο διαγραφής του ελληνικού χρέους "για νομικούς λόγους". Εδώ και αρκετές εβδομάδες το Βερολίνο επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα, καθώς το θέμα της διαγραφής χρέους θεωρείται ιδιαίτερα ευαίσθητο για τους Γερμανούς φορολογούμενους και ψηφοφόρους, ενόψει και των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν εντός του 2013.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7464&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote