Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Moody’s: Υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας
Moody’s: Υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας Εκτύπωση E-mail
21.11.12

Επειτα από την Standard & Poor's στις αρχές του έτους, ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε με τη σειρά του χθες το βράδυ την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας από AAA σε AA1, με αρνητική προοπτική, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανή και περαιτέρω υποβάθμιση μεσοπρόθεσμα, όπως προειδοποιεί στην ανακοίνωσή του.

Δικαιολογώντας την απόφασή του, ο οίκος αξιολόγησης, που απειλούσε από τις 13 Φεβρουαρίου με υποβάθμιση την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας, αναφέρεται τις «μακροπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές που επηρεάζονται κατά αρνητικό τρόπο από πολλαπλά διαρθρωτικά προβλήματα», όπως «η σταδιακή αλλά συνεχής απώλεια ανταγωνιστικότητας και οι αγκυλώσεις στην αγορά εργασίας, αγαθών και υπηρεσιών».

Ο Moody's αναφέρεται επίσης «στις αβέβαιες δημοσιονομικές προοπτικές εξαιτίας της επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών».

Σύμφωνα με τον οίκο, η ικανότητα αντίστασης της Γαλλίας σε ενδεχόμενα νέα μελλοντικά σοκ της ευρωζώνης μειώνεται, και αυτό τη στιγμή που η έκθεση της χώρας σε ευάλωτες οικονομίες της νομισματικής ένωσης, μέσω των εμπορικών ή τραπεζικών δεσμών, είναι «πολύ σημαντική «.

Στο Παρίσι, η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ απέδωσε την υποβάθμιση στην αποτυχία της προηγούμενης κυβέρνησης του Νικολά Σαρκοζί να εισαγάγει δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί ανακοίνωσε τη νύκτα ότι η υποβάθμιση αποτελεί κύρωση κατά της οικονομικής διαχείρισης του παρελθόντος και ότι η γαλλική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στην οδό των μεταρρυθμίσεων που έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει.

Τα γαλλικά κρατικά ομόλογα έχουν την καλύτερη αξιολόγηση στους κόλπους της ευρωζώνης, επεσήμανε.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7450&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων