Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στουρνάρας: «Πανέτοιμη η Ελλάδα» για το Eurogroup της Τρίτης
Στουρνάρας: «Πανέτοιμη η Ελλάδα» για το Eurogroup της Τρίτης Εκτύπωση E-mail
19.11.12

Με όλες τις εκκρεμότητες να έχουν διευθετηθεί, η χώρα προσέρχεται «πανέτοιμη» στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της ερχόμενης Τρίτης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος αργά το βράδυ της Κυριακής από το Mέγαρο Μαξίμου, μετά από μαραθώνια σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στελέχη του οικονομικού επιτελείου.

«Εμείς είμαστε πανέτοιμοι για την Τρίτη. Δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα πια από μέρους μας. Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για την Τρίτη», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μαραθώνιας σύσκεψης, σημείωσε:

«Τελειώσαμε όλες τις εκκρεμότητες πια, μα όλες. Η μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου βγήκε σήμερα, η άλλη θα βγει αύριο. Η σημερινή είχε να κάνει ακριβώς με τον δημοσιονομικό μηχανισμό ελέγχου, αυτόματο μηχανισμό ελέγχου. Θα την είδατε, δε χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες. Τώρα όσον αφορά την αυριανή, έχει να κάνει με συμπλήρωμα του νόμου, που ψηφίσαμε στις 7 Νοεμβρίου» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας μετά από σχετική ερώτηση ότι στη δεύτερη νομοθετική πράξη, ενδέχεται να ενταχθεί και η ρύθμιση για τις συντάξεις των υπαλλήλων της Βουλής.

Με την πρώτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ρυθμίζονται λεπτομέρειες και δίνονται διευκρινίσεις σε μέτρα του πολυνομοσχεδίου, ενώ με την δεύτερη Πράξη που προωθεί ο Χρήστος Σταϊκούρας, δημιουργείται μηχανισμός που θα ελέγχει και θα προβαίνει αυτόματα σε κυρώσεις σε περίπτωση που υπάρχει απόκλιση από τον προϋπολογισμό υπουργείων, φορέων του δημοσίου και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. (Δείτε εδώ σχετικό ρεπορτάζ)).

Ο Γιάννης Στουρνάρας δεν θέλησε να κάνει σχόλιο για την εκταμίευση της δόσης, ενώ ερωτηθείς ποια είναι η θέση της χώρας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και το κόστος της επιμήκυνσης, απάντησε: «συμβάλλουμε στη συζήτηση κι εμείς».

Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε προχθεσινές του δηλώσεις, διεπίστωσε πρόοδο στις σχετικές διαπραγματεύσεις με το Ταμείο. Από την πλευρά της, πάντως, η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι η όποια λύση πρέπει να είναι ρεαλιστική και να μη βασίζεται σε ευσεβείς πόθους, ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επανέλαβε την πάγια θέση του Βερολίνου ενάντια σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7448&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote