Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow Το κοινωνικό πρόσωπο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης
Το κοινωνικό πρόσωπο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Εκτύπωση E-mail
15.11.12


Το κοινωνικό πρόσωπο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης

Από τα σημαντικότερα πράγματα που έχει καταφέρει μέχρι τώρα η Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης , είναι η παροχή βοήθειας στους πληγέντες από τον τυφώνα “Σάντι”, η οποία όπως αποδείχθηκε στην εξέλιξη της, οφείλεται στην άμεση κινητοποίηση μιας ομάδας του διοικητικού συμβουλίου, με βασικό ζητούμενο την προετοιμασία και διανομή 10.000 μερίδων ζεστού φαγητού σε διάφορες περιοχές του Κουίνς , Μπρούκλιν και Στάϊτεν Άιλαντ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης, υπολογίζεται ότι γύρω στις 7.000 μερίδες φαγητού έχουν διανεμηθεί μέχρι τώρα και τις οποίες προετοίμασαν στις κτηριακές εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας οι διάφοροι εθελοντές, που κυριολεκτικά στρατεύτηκαν από την πρώτη στιγμή και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Πρωτεργάτες αυτής της κίνησης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης και ο γενικός γραμματέας Πέτρος Γαλάτουλας, οι οποίοι ενημερώνοντας τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και εξασφαλίζοντ
ας την έγκριση τους , ξεκίνησαν την προσπάθεια στελέχωσης της ομάδας των εθελοντών μαγείρων και βοηθών, η οποία ανέλαβε να μαγειρέψει και να διανείμει ζεστό φαγητό στους ανθρώπους, που διαμένουν προσωρινά στις εγκαταστάσεις σχολείων και πανεπιστημίων της ευρύτερης περιοχής.

Δεν γνωρίζω ακόμη εάν έχουν συγκεντρωθεί σημαντικές χρηματικές συνεισφορές εκ μέρους της Ομογένειας για αυτό τον σκοπό, ωστόσο οι κουζίνες της Ομοσπονδίας δουλεύουν ασταμάτητα και τα απαιτούμενα χρήματα για την αγορά των τροφίμων που παρασκευάζονται μέχρι στιγμής τα καταβάλλει εξ ολοκλήρου η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης.

Οι κκ. Βασίλης Γκουρνέλος , Μιχάλης Κοκόλης, Διονύσης Βασιλάτος , Κυριάκος Μιχαήλ, Χρήστος Ορφανάκος , Σταύρος Ζιώγκας , Γρηγόρης Νοδάρος,Δημήτρης Βεκιαρέλλης,Κλεάνθης Μεϊμάρογλου,καθώς επίσης και μια πλειάδα άλλων εθελοντών, αφιέρωσαν αρκετές ώρες στην προπαρασκευή και διανομή του φαγητού στις περιοχές Στάϊτεν Άϊλαντ , Μπρούκλιν καθώς επίσης και στους φιλοξενούμενους στο Πανεπιστήμιο του Κουίνς και παρά τις αντιξοότητες που δημιούργησε η έλλειψη βενζίνης, κατάφεραν και εκπλήρωσαν στο ακέραιο το έργο τους.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Πέτρο Γαλάτουλα που ήταν και ο εμπνευστής της ιδέας, η προσπάθεια συνεχίζεται και αναμένεται να ξεπεράσει τον αρχικό της στόχο, καθώς οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και οι χιλιάδες συνανθρώπων μας που βρίσκονται ξεσπιτωμένοι, εξακολουθούν να στερούνται τα βασικά αγαθά.

“Η Ομοσπονδία θα κάνει το καθήκον της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και με την βοήθεια των εθελοντών της, προτίθεται να συνεχίσει να προσφέρει ζεστό φαγητό στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας" τόνισε ο κ. Γαλάτουλας, ενώ στην συνέχεια απηύθυνε έκκληση για οικονομική βοήθεια και συμπλήρωση της ομάδας των εθελοντών που μαγειρεύουν και διανέμουν το φαγητό στις διάφορες περιοχές που τους υποδεικνύουν οι δημοτικές αρχές της Νέας Υόρκης.

Ήδη όπως ανακοινώθηκε ο σύλλογος Αρκάδων Νέας Υόρκης προσέφερε το ποσόν των 1,000$, ενώ αναμένονται και πολλοί άλλοι σύλλογοι να καταθέσουν τις εισφορές τους

Συγχαρητήρια σε όλους .

Σάκης Σερέτης

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7442&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 17.11.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote