Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στουρνάρας: «Ορισμένοι στην ευρωζώνη θέλουν να γίνουμε Ιφιγένεια»
Στουρνάρας: «Ορισμένοι στην ευρωζώνη θέλουν να γίνουμε Ιφιγένεια» Εκτύπωση E-mail
11.11.12

«Η ψήφος των βουλευτών στον προϋπολογισμό αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο μέλλον της χώρας» υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κατά την εισήγησή του στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

«Θα ήταν πραγματικά κρίμα να γίνουμε Ιφιγένεια, όπως ορισμένοι στην ευρωζώνη επιθυμούν, προκειμένου να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι ‘’άτακτοι’’ της ευρωπαϊκής περιφέρειας και να φυσήξει ούριος άνεμος για τους υπόλοιπους» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «μέχρι σήμερα έχουμε επιτύχει τα 2/3 της απαιτούμενης δημοσιονομικής προσαρμογής και της απαιτούμενης προσαρμογής της ανταγωνιστικότητας μας».

«Με τα μέτρα και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψηφίσαμε την Τετάρτη και τον Προϋπολογισμό που καλούμεθα να ψηφίσουμε αύριο (σ.σ. Κυριακή), ολοκληρώνουμε την προσπάθεια», συμπλήρωσε.

«Πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιτύχουμε τους στόχους που προβλέπει το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας, διασφαλίζοντας την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και αποκαθιστώντας την αξιοπιστία της» είπε ο κ. Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, «ο προϋπολογισμός του έτους 2013 σηματοδοτεί τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν οι έλληνες πολίτες με σκοπό να ξεπεράσουμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και να ανοίξει ο δρόμος για μια βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία, μακριά από τον κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας και περιθωριοποίησης».

Οπως υποστήριξε ο Γιάννης Στουρνάρας, η συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή έχει αναδείξει δύο εκ διαμέτρου αντίθετες σχολές σκέψεις για την οικονομική πολιτική της χώρας:

«Από την μια εμείς που αναγνωρίζουμε τα λάθη του παρελθόντος και μοχθούμε για να τα διορθώσουμε και από την άλλη αυτοί που θεωρούν ότι η πεπατημένη που μας έριξε στο γκρεμό είναι ο δρόμος που πρέπει να συνεχίσουμε.

» Από τη μια εμείς που παρουσιάζουμε με νηφαλιότητα την πραγματικότητα και τα δεδομένα που αντιμετωπίζουμε και από την άλλη όσοι διαστρεβλώνουν την εικόνα, αποκρύπτοντας τους κινδύνους και τα διακυβεύματα της εποχής, υιοθετώντας μισαλλόδοξες, αλλά συνάμα γελοίες κραυγές περί ειδικών δικαστηρίων και λιντσαρισμάτων. Δεν τους φοβόμαστε.

» Από την μία εμείς που με πολιτικό και προσωπικό κόστος προωθούμε σήμερα θυσίες, ώστε να υπάρχει μέλλον για τις νέες γενιές και από την άλλη όσοι τάζουν τα πάντα, σχεδόν σε όλους, ακόμα και στους πλέον βολεμένους και προνομιούχους.

» Από τη μια εμείς, που με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνουμε το τιτάνιο έργο να κρατήσουμε τη χώρα όρθια να εξουδετερώσουμε τους κύκλους εκείνους που επιθυμούν την έξοδό της από την ευρωζώνη και να την οδηγήσουμε σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, και από την άλλη όσοι πολεμούν να ακυρωθεί κάθε προσπάθεια για αλλαγή και εκσυγχρονισμό».

Αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η εφαρμογή των προτάσεων της αντιπολίτευσης ισοδυναμεί με άτακτη χρεοκοπία, πείνα και δυστυχία» τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας. Οπως είπε, αν και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εκτροχιασμού των προβλέψεων ενός προϋπολογισμού λόγω δυσμενών εξωτερικών οικονομικών εξελίξεων, είναι εξίσου προφανές πλέον ότι η ευρωζώνη αρχίζει να αντιλαμβάνεται τα προβλήματα αρχιτεκτονικής του ευρώ και να προχωρά αργά μεν αλλά σταθερά σε λύσεις ομοσπονδιακής μορφής τόσο στον οικονομικό όσο και στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

«Γιατί δεν μιλάτε για το χρηματοδοτικό εργαλείο που θα κινήσει τα πράγματα προς τα μπρος; Δεν έχετε εθνικό πρόγραμμα, δεν διεκδικείτε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης. Δεν διεκδικείτε απολύτως τίποτα. Δεν διασφαλίσατε ούτε καν τη δόση» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7432&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 11.11.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote