Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Φωτιές άναψε η δήλωση Τσίπρα για τις επενδύσεις στην Ελλάδα
Φωτιές άναψε η δήλωση Τσίπρα για τις επενδύσεις στην Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
10.11.12

Θύελλα αντιδράσεων και διαξιφισμούς, σε υψηλούς τόνους, προκάλεσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του προϋπολογισμού στη Βουλή, η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην ηλεκτρονική σελίδα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, στην οποία δήλωσε ότι «κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανήσει χρήματα στην Ελλάδα, όσο γνωρίζει ότι ο χρόνος της κυβέρνησης που θα το αποφασίσει, τελειώνει».

«Η συνέντευξη του κ. Τσίπρα σε γερμανική εφημερίδα, όπου καλεί κάθε επενδυτή να αποφύγει να επενδύσει στη χώρα μας, δείχνει πόσο αποφασισμένος είναι αυτός και το κόμμα του να διαλύσουν τον τόπο», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα Die Zeit. «Μέχρι τώρα μόνον εχθροί της πατρίδας μας έλεγαν τέτοια πράγματα. Και να φανταστείτε ότι αυτά τα λέει σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», υπογραμμίζει ο κ. Κεδίκογλου.

Την λύπη του για τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, διατυπωνοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα προβεί σε διορθωτικές δηλώσεις. «Με λύπη μου είδα τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα σε γερμανική εφημερίδα που καλεί τους επενδυτές να αποφύγουν να επενδύσουν στη χώρα. Ελπίζω να γίνει διορθωτική δήλωση», είπε ο κ.Στουρνάρας.

Τις δηλώσεις Τσίπρα κατήγγειλε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είχε έντονη αντιπαράθεση με τον κοινοβουλευτικός εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Μέχρι χθες σπεύδατε να υπερψηφίσετε για να προλάβετε το Eurogroup της Δευτέρας και να εισπράξετε πάραυτα τη δόση. Ή έλεγε ψέματα η κυβέρνηση και ενέπαιζε τον ελληνικό λαό και τους βουλευτές της, ή αν δεν λέγατε ψέματα, τότε σας ενέπαιξαν εσάς οι ευρωπαίοι εταίροι σας. Δεν υπήρχε καμία συμφωνία περί δόσης και μιλάγατε στον αέρα», είπε ο κ.Λαφαζάνης. «Η Ελλάδα έχει γίνει σάκος του μποξ ανάμεσα σε μια παραδομένη συγκυβέρνηση, τη Γερμανία και το ΔΝΤ. Η Ελλάδα με τέτοια διακυβέρνηση δεν έχει απολύτως κανένα μέλλον» υποστήριξε ο κ.Λαφαζάνης.

Απαντώντας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρέπεμψε στην συνέντευξη του κ. Τσίπρα στην γερμανική εφημερίδα για να καταγγείλει την στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρόκειται για αντεθνική πρόσκληση, αντιεπενδυτική, αντιαναπτυξιακή πολιτική - για μια προβοκάτσια εναντίον του τόπου» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η κόντρα όμως δεν σταμάτησε εκεί. Ακολούθησε δεύτερος γύρος μεταξύ του κ.Λαφαζάνη και του βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη.

Ο κ.Λαφαζάνης, ζήτησε το λόγο για να καταγγείλει «διαστρέβλωση και παραποίηση» της συνέντευξης Τσίπρα εκ μέρους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν τάχθηκε εναντίον των επενδύσεων, αλλά εναντίον των αποκρατικοποιήσεων. Παρατήρησε μάλιστα, πως «σε ορισμένα site, καταχωρούνται οι δηλώσεις που γίνονται εδώ, πριν εκφωνηθούν».

«Είναι άλλο πράγμα η επένδυση και άλλο πράγμα το ξεπούλημα της χώρας. Απέναντι στο ξεπούλημα της χώρας θα είμαστε ενάντιοι. Τελεία και παύλα!» ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης.

«Δεν υπάρχει καμία παραποίηση» απάντησε για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας, ο Μάκης Βορίδης.

«Στην συνέντευξη ερωτάται ο κος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Πώς θέλετε να εμποδίσετε τις αποκρατικοποιήσεις;». Απαντά: «Η ίδια η αγορά θα φροντίσει γι' αυτό. Κανένας σοβαρός επενδυτής, δεν θα δαπανήσει τα χρήματα του, όταν ξέρει πως ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης που το αποφάσισε αυτό, τελειώνει». Άρα δεν υπάρχει καμία παραποίηση. Ο κος Τσίπρας λέει πως «δεν υπάρχει κανείς σοβαρός επενδυτής που να επενδύει σε μια χώρα με πολιτική αστάθεια»» κατέληξε ο κ. Βορίδης.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7431&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote