Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ευ. Βενιζέλος: Το δικό του δρόμο, όποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα
Ευ. Βενιζέλος: Το δικό του δρόμο, όποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα Εκτύπωση E-mail
01.11.12

Σε κλίμα αντιπαράθεσης, η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε στους βουλευτές του κόμματος το ενδεχόμενο διαγραφής τους, με τη φράση, «όποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα σημαίνει ότι έχει αποφασίσει να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο». Σύμφωνα με πληροφορίες υφίσταται διαφωνία περί του αν η ψηφοφορία της Κ.Ο. για την έγκριση ή όχι των μέτρων πρέπει να γίνει δημοσίως ή κρυφά. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος έθεσε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην διαδικασία ψήφισης των μέτρων.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του κ. Σηφουνάκη: «Σήμερα στη Βουλή ήμασταν σαν ασύντακτο κοπάδι. Αν πάμε έτσι, δεν παίρνουν τα μέτρα. Και θα πέσει η κυβέρνηση και θα διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ».

Ο Πρόεδρος του κόμματος επιχειρεί να επιβάλλει μία κομματική σύμπνοια, καθώς βρέθηκε προ δυσάρεστης έκπληξης, όταν 17 βουλευτές του κόμματος αψήφησαν την γραμμή του κόμματος στην ψηφοφορία του νόμου για τις αποκρατικοποιήσεις και μιας τροπολογίας για την ένταξη «ευγενών ταμείων» στον ΕΟΠΥΥ.

Την γραμμή χάραξε ο κ. Π. Κουκουλόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει «παρών» στο άρθρο 4 του νομοσχεδίου και κατά στην τροπολογία του ΕΟΠΥΥ. Οι κ. Δ. Κρεμαστινός, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Κ. Σκανδαλίδης, Μ. Μπόλαρης, Συμ. Κεδίκογλου, Γ. Ντόλιος, Μιχ. Κασσής, Άντζελα Γκερέκου, Θ. Μωραΐτης, Π. Δήμας, Θ. Παραστατίδης, Λ. Γρηγοράκος, Θεοδώρα Τζάκρη, Μ. Μπόλαρης, Ι. Δριβελέγκας, Κ. Τριαντάφυλλος και Χατζή Οσμάν Αχμέτ.

Εξ’ αυτών, οι πλέον σοβαρές διαφοροποιήσεις είναι αυτές των κ. Κασσή, Παραστατίδη, Τζάκρη, Μπόλαρη, Σκανδαλίδη, Δριβελέγκα, Τριαντάφυλλου, Μωραΐτη και Χατζη Οσμάν, διότι αφορούν την ουσία του νόμου για τις αποκρατικοποιήσεις για τον οποίο ο κ. Βενιζέλος (ο οποίος σημειωτέον απείχε χθες από την ψηφοφορία, βλέποντας το διαμορφούμενο αποτέλεσμα) είχε αποσπάσει μια διαφορετική διατύπωση επί στρατηγικών επενδύσεων από τον κ. Ι. Στουρνάρα.

www.kathimerini.gr
    
    

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7416&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote