Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Βενιζέλος: Την Κυριακή κρίνεται το μέλλον της παράταξης Εκτύπωση E-mail
06.11.07

«Έχει μεγάλη σημασία την ερχόμενη Κυριακή να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή, ώστε να έχουμε ανανέωση προσώπων, ξεκαθάρισμα του πολιτικού λόγου και του ιδεολογικού μας στίγματος που είναι η μεγάλη κεντροαριστερά», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε: « Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις της νίκης για τις επόμενες εκλογές, που είναι κοντά. Είναι η ώρα σας, είστε το μυαλό και η συνείδηση της παράταξης».

Το δίλημμα της Κυριακής δεν αφορά πρόσωπα, συνέχισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Θα ήταν λάθος να δοθεί ευκαιρία σε πρόσωπα. Ευκαιρία, πρέπει να δοθεί στην παράταξη και στον τόπο. Αυτό είναι το ζητούμενο της 11ης Νοεμβρίου. Η κοινωνία έχει δύο όψεις της παράταξης. Το χθες που έχασε και την όψη του ΠΑΣΟΚ του αύριο, του μέλλοντος, χωρίς βάρη και βαρίδια του παρελθόντος.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για ΠΑΣΟΚ μεγαλοπαραγόντων και βαρόνων που διαπραγματεύονταν προσπαθώντας να ανεβάσουν τις μετοχές του προσωπικού τους ρόλου. «Την Κυριακή δεν κρίνονται οι ρόλοι προσώπων. Κρίνεται η ανανέωση και το μέλλον της παράταξης», ανέφερε.

"Ποιος θα κάνει την ανανέωση; Οι βαρόνοι που μας κρατούσαν σε αγωνία 60 ημέρες; Ο καθένας μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα. Αν δεν τον ικανοποιούν οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί. Τι περιμένει; Την επόμενη στιγμή; Δηλαδή την επόμενη ήττα. Η επένδυση στην ήττα είναι απαράδεκτη για τη συνείδηση της παράταξης».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ακόμα ότι «τους θέλουμε όλους μαζί μας την επόμενη μέρα» και σημείωσε ότι σε αυτούς που τον ρωτούν, ακόμα και αυτούς που βρίζουν, λοιδορούν και απαξιώνουν, απαντάει «ναι». Διότι, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, «αυτά που λένε για μένα είναι πταίσματα μπροστά σε κακουργηματικού χαρακτήρα εκφράσεις που έχουν διατυπώσει για τον Γιώργο Παπανδρέου».

Οριακή η αυτοδυναμία της κυβέρνησης Καραμανλή

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον Κώστα Καραμανλή λέγοντας ότι έχει οριακή αυτοδυναμία και είναι αιχμάλωτος των δυσαρεστημένων στελεχών του. Επίσης, σημείωσε ότι έχει οδηγήσει τα μεσαία νοικοκυριά σε οικονομικό αδιέξοδο, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ωρολογιακή βόμβα.

«Δεν θέλουμε έναν αντι-Καραμανλή. Δεν θέλουμε ένα αντίγραφο της πολιτικής της δεξιάς» είπε ο κ. Βενιζέλος και έκανε λόγο για επιχείρηση πολιτικής παραπλάνησης του ελληνικού λαού και της προοδευτικής παράταξης. Την ημέρα των εθνικών εκλογών ζητούσαμε την εξουσία, ζητούσαμε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει πρωθυπουργός. Θα ήταν ο αντι-Καραμανλής; Η πολιτική που θα εφαρμόζαμε θα ήταν αντίγραφο και συνέχεια της Νέας Δημοκρατίας; Στις 17 του Σεπτέμβρη, ήρθε όμως το αστροπελέκι της ήττας».

Χρειαζόμαστε, ένα ΠΑΣΟΚ ανανεωμένο, ιδεολογικά σαφές και πολιτικά κρυστάλλινο, είπε ο κ. Βενιζέλος κλείνοντας την ομιλία του.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=740&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote