Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μετά τη δόση οι κινήσεις Σαμαρά σε κόμμα, κυβέρνηση
Μετά τη δόση οι κινήσεις Σαμαρά σε κόμμα, κυβέρνηση Εκτύπωση E-mail
23.10.12

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού ο πρωθυπουργός, αλλά δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κάποια κίνηση μέχρι την εκταμίευση. Στο Μέγαρο Μαξίμου φθάνουν εισηγήσεις για αναδιάταξη του χώρου της Κεντροδεξιάς, ακόμη και για επανίδρυση με πρόσωπα που ανήκαν και στο παραδοσιακό Κέντρο

Εντείνονται οι διεργασίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, μετά και τη δήλωση του κ. Αντ. Σαμαρά, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ανασχηματισμό μετά την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ των 31,5 δισ. ευρώ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχθηκαν θετικά τις πληροφορίες που δημοσίευσε χθες το «Εθνος της Κυριακής», σύμφωνα με τις οποίες οι Βρυξέλλες θα επιμείνουν στην ανάγκη μιας πιο ενεργού συμμετοχής στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, κάτι που -όπως επισημαίνουν κοινοτικές πηγές- θα μπορούσε να σημάνει και ανάληψη από τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη δύο θέσεων αντιπροέδρων.

Τακτικοί συνομιλητές του κ. Σαμαρά υπενθύμιζαν χθες ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε θέσει το θέμα στους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη τον περασμένο Ιούνιο, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά είχε εισπράξει αρνητική απάντηση και από τους δύο.
Το πρωτοσέλιδο του «Εθνους της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο οι Βρυξέλλες θα επιμείνουν στην ανάγκη μιας πιο ενεργού συμμετοχής στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ μετά την ψήφιση των μέτρων και
Το πρωτοσέλιδο του «Εθνους της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο οι Βρυξέλλες θα επιμείνουν στην ανάγκη μιας πιο ενεργού συμμετοχής στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της
ΔΗΜΑΡ μετά την ψήφιση των μέτρων και την εκταμίευση της δόσης

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές σε επίπεδο υπουργών και υφυπουργών, στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου σημείωναν ότι το θέμα είναι υπαρκτό, αλλά ότι ο κ. Σαμαρας δεν πρόκειται να κάνει καμία κίνηση μέχρι την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

«Ολο το βάρος τώρα δίνεται στην προετοιμασία της χώρας για την κάλυψη των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί», τόνιζαν χαρακτηριστικά, αφήνοντας ωστόσο όλα τα ενδεχόμενο ανοιχτά για το διάστημα που θα ακολουθήσει μέχρι το τέλος του έτους.

«Καθαρή» εικόνα
Είναι γνωστό ότι ο κ. Σαμαράς έχει «καθαρή» εικόνα για όλα τα πρόσωπα που μετέχουν στην κυβέρνησή του και γνωρίζει πολύ καλά τους τομείς στους οποίους χωλαίνει το σχήμα. Επίσης θεωρεί ότι μετά την εκταμίευση της δόσης η «μάχη» θα δοθεί στο εσωτερικό και κυρίως στα θέματα της καθημερινότητας.

Η Υγεία, η κατάσταση στο Δημόσιο, η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η επιτάχυνση των ρυθμών της Δικαιοσύνης είναι τομείς στους οποίους θα δοθεί έμφαση από την επομένη της καταβολής της δόσης και ο πρωθυπουργός θα θελήσει να ενισχύει το πολιτικό προσωπικό, έτσι ώστε να προωθηθούν ταχύτατα οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Την ίδια ώρα στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκονται σε εξέλιξη και ευρύτερες συζητήσεις που αφορούν τη ΝΔ και το ευρύτερο πολιτικό σκηνικό.

Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει σε αναδιάταξη των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς, προχωρώντας ακόμη και στην επανίδρυση αυτού του χώρου με τη συμμετοχή και προσώπων που δεν ανήκαν ποτέ στη ΝΔ, αλλά στο παραδοσιακό Κέντρο.

Ο πρωθυπουργός κάθε άλλο παρά απορρίπτει αυτές τις εισηγήσεις και πιστεύει ότι αρκετά πρόσωπα που είχαν ενταχθεί κατά το παρελθόν στο ΠΑΣΟΚ θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος αυτού του πολιτικού εγχειρήματος.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7399&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 23.10.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote