Αρχική arrow EDITORIAL arrow Το κάζο δεν απετράπη , απλά μετετέθη….
Το κάζο δεν απετράπη , απλά μετετέθη…. Εκτύπωση E-mail
21.10.12


Το κάζο δεν απετράπη , απλά μετετέθη….

 

Του Σάκη Σερέτη

Από τα πιο χαρακτηριστικά θύματα της εμφανέστατης πλέον συρρίκνωσης στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, είναι η απώλεια της κοινής λογικής και η σωστή διαχείριση των διαφόρων προβλημάτων που εμφανίζονται, με αποτέλεσμα ο αυταρχισμός και η αλαζονεία, αλλά και η υπάρχουσα ρεβανσιστική διάθεση κάποιων αξιωματούχων της, να επηρεάζουν ουσιαστικά την λήψη σοβαρών αποφάσεων σχετικά με την λειτουργία του οργανισμού.

Έχουν ήδη περάσει 4 μήνες από τις εκλογές του Ιουνίου και στην πρόσφατη επαναληπτική γενική συνέλευση που έγινε στις 16 Οκτωβρίου, ακούστηκε από τον πρόεδρο Ηλία Τσεκερίδη, ότι η θέση του 21ου μέλους στο διοικητικό συμβούλιο, η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής καταλαμβάνεται από τον κ. Δημήτρη Δημητρίου, είναι χηρεύουσα, μέχρι να αποφανθεί η συμβουλευτική επιτροπή.

Όμως το καταστατικό της Ομοσπονδίας ορίζει, ότι η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου αποτελείται από εικοσιένα (21) μέλη, εκ των οποίων σύμφωνα με το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα και την επίσημη ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής, η πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Ηλία Τσεκερίδη καταλαμβάνει δεκαέξι (16) θέσεις και η μειοψηφούσα του κ. Κωνσταντίνου Λαμπράκη πέντε (5).

Η δε αριθμητική διανομή των θέσεων που προανέφερα, υπαγορεύεται από το άρθρο έντεκα (11) παράγραφος (5) του καταστατικού της Ομοσπονδίας, το οποίο όμως σε μια άλλη παράγραφο (2) στο ίδιο άρθρο (11) , αναφέρει ότι ο δεύτερος συνδυασμός εκλέγει μέχρι και τέσσερα (4) μέλη στο διοικητικό συμβούλιο, εφόσον το ποσοστό επιτυχίας του δεν αγγίξει το 40% του συνολικού εκλογικού αποτελέσματος.

Όπως είναι ήδη γνωστό, αυτή η διχογνωμία του καταστατικού δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα στην εφορευτική επιτροπή, η οποία ζητώντας και την συνδρομή του νομικού συμβούλου της Ομοσπονδίας Βασίλειου Σφυρόερα, αποφάσισε τελικά την κατάληψη πέντε (5) θέσεων στο νέο διοικητικό συμβούλιο για τα μέλη της αντιπολίτευσης και δεκαέξι (16) θέσεων για την πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Ηλία Τσεκερίδη.

Την ορθότητα αυτής της απόφασης όμως, αμφισβήτησε με την σχετική ένσταση που κατέθεσε ο κ. Ηλίας Τσεκερίδης στην εφορευτική επιτροπή, η οποία στην συνέχεια την απέρριψε ως αβάσιμη, ενώ στην ορκωμοσία των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την 21η Ιουνίου, απούσης της αντιπολιτευτικής ομάδας, συμμετείχαν μόνο (13) από τα (16) μέλη του συνδυασμού του κ. Ηλία Τσεκερίδη.

Η διαμάχη μεταξύ των δυο συνδυασμών σχετικά με την κατάληψη της επίμαχης θέσης στο διοικητικό συμβούλιο, συνεχίστηκε και κατά την διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του νέου διοικητικού συμβουλίου, στην οποία ο κ. Ηλίας Τσεκερίδης, αρνήθηκε την είσοδο και συμμετοχή στις διεργασίες στον κ. Δημήτρη Δημητρίου, γεγονός που προκάλεσε την αποχώρηση της αντιπολιτευτικής ομάδας από την εν λόγω συνεδρίαση εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ωστόσο, την τελική λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, καλείτε να δώσει σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Ηλίας Τσεκερίδης, η συμβουλευτική επιτροπή, της οποίας η σύνθεση όμως, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί για κάποιον περίεργο λόγο, καθώς στην πρόσφατη επαναληπτική γενική συνέλευση της 16ης Οκτωβρίου, κατά την οποία σύμφωνα με το καταστατικό θα έπρεπε να εκλεγούν όλα τα μέλη των μονίμων επιτροπών, συμπεριλαμβανομένης και της συμβουλευτικής επιτροπής, η διαδικασία αυτή παραπέμφθηκε στις καλένδες, με χρονικό ορίζοντα το τέλος Νοεμβρίου.

Μοιραία λοιπόν η νέα διοίκηση, η οποία αφού επανεξελέγη με σημαία την διαφάνεια και μεγαλόσχημες υποσχέσεις σχετικά με την πιστή τήρηση του καταστατικού, αποφάσισε να ξεκινήσει την διετή θητεία της με είκοσι μέλη στο διοικητικό συμβούλιο, ενώ η αδιανόητη ανακοίνωση του προέδρου Ηλία Τσεκερίδη περί χηρεύουσας θέσης στο διοικητικό συμβούλιο, προκάλεσε ειρωνικά σχόλια ακόμη και σε κάποιους υποστηρικτές του, οι οποίοι θεωρούν ασύμβατη με το καταστατικό την στάση του προέδρου και θεωρούν ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστή η απόφαση της εφορευτικής επιτροπής.

Τέλος θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι “ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα” και ένα τέτοιο παράδειγμα παραβίασης του καταστατικού από τους θεματοφύλακες του θεσμού, θεωρώ αρχικά ότι αποπροσανατολίζει, ενώ παράλληλα, αποτελεί σοβαρό πλήγμα αξιοπιστίας για όλους αυτούς, οι οποίοι ενστερνιζόμενοι την θέση του προέδρου, θα υποστηρίξουν έστω και με την παθητική τους στάση, αυτόν τον νέο τρόπο υπεράσπισης των δημοκρατικών διαδικασιών.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7396&Itemid=29

Τελευταία ανανέωση ( 29.10.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote