Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μόντι: H Ιταλία αντιδρά θετικά, σε σχέση με Ισπανία και Ελλάδα
Μόντι: H Ιταλία αντιδρά θετικά, σε σχέση με Ισπανία και Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
09.10.12

«Βλέποντας τα όσα συμβαίνουν στην Ισπανία και στην Ελλάδα, πρέπει να πω ότι η Ιταλία- η οποία υποβλήθηκε σε σημαντικές κοινωνικές πιέσεις, διότι σημαντικές ήταν οι ανισότητες που έπρεπε να διορθώσουμε μέσα σε σύντομο διάστημα- αντιδρά θετικά και οι πολίτες αποδεικνύουν ότι αισθάνονται αναπόσπαστο σκέλος της χώρας» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «η κύρια λέξη που συμβολίζει την παρούσα φάση είναι συνοχή», υπενθυμίζοντας ότι «η βιομηχανία της Ιταλίας, σε ό,τι αφορά την παραγωγικότητά της, έρχεται δεύτερη πανευρωπαϊκά, ύστερα από εκείνη της Γερμανίας».

«Για να επιτευχθεί η ανάπτυξη, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα αποθέματα ενέργειας της χώρας, χωρίς καμία εξαίρεση» τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, σύμφωνα με τον οποίο «η Ιταλία έχει επίγνωση ότι αλλάζει και ότι η αλλαγή αυτή είναι προς το καλύτερο».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, ο Αντζελίνο Αλφάνο, γραμματέας του μπερλουσκονικού κόμματος «Λαός της Ελευθερίας», δήλωσε απόψε ότι «ο Καβαλιέρε προκειμένου να παρουσιασθεί ενωμένη όλη η κεντροδεξιά στις εκλογές της ερχόμενης Άνοιξης, είναι διατεθειμένος να μην θέσει υποψηφιότητα, κάνοντας βήμα πίσω».

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προτίθεται να δώσει το δαχτυλίδι του διαδόχου στον κεντρώο, χριστιανοδημοκράτη, Πιερφερνινάντο Καζίνι, ώστε να τον πείσει να μην συνεργασθεί με την κεντροαριστερά. Η πρώτη αντίδραση του Καζίνι, όμως, ήταν αρνητική, από τη στιγμή που θέλησε να υπογραμμίσει ότι «προσέχει πάντα να μην πέφτει σε πολιτικές παγίδες».

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7379&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων