Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow Για να μην ξεχνιόμαστε ….
Για να μην ξεχνιόμαστε …. Εκτύπωση E-mail
06.10.12


Για να μην ξεχνιόμαστε ….

 

 

Εύλογα ερωτηματικά δημιουργούνται, σχετικά με την αμήχανη και ανεμική διαχείριση του θέματος εκ μέρους των αξιωματούχων της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, το οποίο προέκυψε ύστερα από την φωτογράφηση των μελών της Χρυσής Αυγής εντός του κτηρίου της Ομοσπονδίας.

Από τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου Ηλία Τσεκερίδη, προκύπτει ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής, εκμεταλλεύτηκαν την φιλία τους με τον γενικό γραμματέα της οργάνωσης Πέτρο Γαλάτουλα και άδραξαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν στον διάδρομο του Σταθάκειου.
Ωστόσο ο κ. Γαλάτουλας με δήλωση του στην ημερήσια εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας, διαψεύδει τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε κανέναν εξ αυτών, ενώ ερωτηθείς για τα βίντεο και τις φωτογραφίες των μελών της Χρυσής Αυγής που συμμετείχαν στην συσκευασία των δεμάτων, είπε ότι “όταν συσκεύαζαν τα δέματα με τα ρούχα για την γενέτειρα, πήγαν κάποιοι νέοι που φορούσαν τις φανέλες της Χρυσής Αυγής και φωτογραφήθηκαν”.
Βεβαίως για όλους αυτούς που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην Ομοσπονδία, είναι γνωστό ότι ο κ. Γαλάτουλας, γνωρίζει πολύ καλά την ανθρωπογεωγραφία της τοπικής κοινωνίας και ειδικότερα, όλων αυτών, που ο ίδιος επέλεξε να τον βοηθήσουν στην συσκευασία των ρούχων, όπως επίσης γνωρίζει και για την αναγραφή της ρατσιστικής φράσης
“μόνο για Έλληνες στην καταγωγή”, σε κάποια από τα δέματα που προορίζονταν για την γενέτειρα.
Ο γράφων, από τον Ιούλιο στηλίτευσε την πράξη αυτή και κάλεσε την Ομοσπονδία να πάρει θέση ενάντια στα κυοφορούμενα εντός της Ομοσπονδίας ρατσιστικά φαινόμενα των “εθελοντών”, οι οποίοι βοηθούσαν προφανώς για τους δικούς τους λόγους, στην συσκευασία των δεμάτων.
Δυστυχώς όμως για όλους μας, η ανοχή και η χαλαρή αντιμετώπιση του θέματος εκ μέρους των αξιωματούχων θεματοφυλάκων του οργανισμού, είχε σαν αποτέλεσμα την περιβόητη φωτογραφική ευκαιρία στα μέλη της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να γίνουμε πρώτο θέμα παγκοσμίως με αρνητικές επιπτώσεις, κυρίως για τον Ελληνισμό της διασποράς.
Βέβαια η ιστορία των ακροδεξιών φαινομένων στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, η οποία στο μεγαλύτερο ποσοστό της αποτελείται από μετανάστες , δεν είναι φρέσκια, καθώς επί των ημερών εξουσίας της διοίκησης του οργανισμού (2008-2010), πραγματοποιήθηκε και η παραλαβή βιβλίων του πραξικοπηματία και πρωτεργάτη της χούντας Στυλιανού Παττακού στην διεύθυνση της Ομοσπονδίας, με σκοπό την προώθηση τους και την οικονομική ενίσχυση του καταδικασμένου συγγραφέα.
Όπως επίσης και μια ρατσιστικού περιεχομένου ομιλία –μονόλογο τον Ιανουάριο του 2010, όπου η ομιλήτρια ισοπεδώνοντας κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια ,αποκάλεσε τους άνδρες μετανάστες στην Ελλάδα εγκληματίες και δίμετρες πόρνες τις αλλοδαπές και όλα αυτά ,παρουσία των παρισταμένων αξιωματούχων της Ομοσπονδίας, που φυσικά δεν έκαναν τίποτα για να την επαναφέρουν στην τάξη.
Και αν δεν με ξεγελά η μνήμη μου, εκείνη την ημέρα μάλιστα, εξέδωσαν και ένα καταδικαστικό ψήφισμα, το οποίο όμως δεν γνωρίζω εάν το έστειλαν στην τότε Ελληνική κυβέρνηση.
“Κρατάει χρόνια αυτή κολόνια” όπως λέει και το τραγούδι και η σημερινή εμφάνιση του φαινομένου των οπαδών της Χρυσής Αυγής στην παροικία μας, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί ,καθώς μια γρήγορη αναδρομή στις πληρωμένες καταχωρήσεις του Ομογενειακού τύπου , μπορεί εύκολα να αποδείξει ότι ανάμεσα μας ,υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν υμνητές της Ελληνικής χούντας των συνταγματαρχών.
Ωστόσο για να επανέλθω στο σήμερα και στην χτεσινή συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε από τον συνήγορο του πολίτη στην Νέα Υόρκη Μπιλ ντε Μπλάζιο, στην πλατεία Αθηνών της Αστόριας με την συμμετοχή Ελληνοαμερικανών πολιτικών και εκπροσώπων διαφόρων φορέων της περιοχής, η συμμετοχή των αξιωματούχων της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων, ήταν εμφανώς υποτονική, καθώς από τα εικοσιένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης, μόνο ο αντιπρόεδρος της, Χρήστος Βουρνάς έδωσε το παρών.
Κλείνοντας , θέλω να επισημάνω την άρνηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Ηλία Τσεκερίδη, να παραχωρήσει την αίθουσα του Σταθάκειου στους διοργανωτές αυτής της συνέντευξης τύπου, καθώς έτσι θα δίνονταν μια καλή ευκαιρία να αποστασιοποιηθούν και στην πράξη, από τα ρατσιστικά φαινόμενα που δυστυχώς ευδοκιμούν στο θερμοκήπιο της παροικίας μας .
Άλλωστε και το παρελθόν, η αίθουσα έχει παραχωρηθεί για την προεκλογική εκστρατεία υποψηφίου δημάρχου στην Νέα Υόρκη και αν θυμάμαι καλά, ο κ. Τσεκερίδης είναι αυτός που ισχυρίζεται, ότι η Ομοσπονδία είναι το σπίτι όλης της Ομογένειας, οπότε ποιό θα ήταν το πρόβλημα φιλοξενίας μιας συνέντευξης τύπου, που στο φινάλε είχε σαν αντικείμενο τα “κατορθώματα”  ομογενών.

Σάκης Σερέτης

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7375&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 27.10.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων