Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Συνέντευξη τύπου και διαμαρτυρία για την Χρυσή Αυγή στην Αστόρια
Συνέντευξη τύπου και διαμαρτυρία για την Χρυσή Αυγή στην Αστόρια Εκτύπωση E-mail
06.10.12

Νέα Υόρκη
Άμεσο ήταν το πρώτο στίγμα αντίδρασης της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή μας , ενώ κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε χτες στην πλατεία Αθηνών στην Αστόρια με πρωτοβουλία του συνηγόρου του πολίτη Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο και των Ελληνοαμερικανών πολιτικών της περιοχής ,αρκετοί ομογενείς και εκπρόσωποι οργανώσεων καταδίκασαν την δημιουργία πυρήνα της Χρυσής Αυγής στην Νέα Υόρκη.

Η πολιτειακή βουλευτής της περιοχής Αραβέλλα Σιμωτά παιδί μεταναστών από την Κεφαλονιά, υπερασπίστηκε κυριολεκτικά την τιμή της ομογένειας, ενώ τονίζοντας ότι τα κηρύγματα μίσους απέναντι σε μετανάστες, δεν υπάρχει περίπτωση να βρουν πρόσφορο έδαφος στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα, επιβεβαίωσε τις αξίες και τις αρχές που διδάχθηκε από τους γονείς της.
Ανεπιθύμητους στην περιοχή χαρακτήρισε τα μέλη της Χρυσής Αυγής ο συνήγορος του πολίτη Μπιλ ντε Μπλάσιο, ενώ παράλληλα ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Χρήστος Βουρνάς, δήλωσε ότι η οργάνωση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Χρυσή Αυγή και καταδίκασε την ενέργεια τους να εισχωρήσουν στο κτήριο και να βγάλουν φωτογραφίες.
Αφορμή για την συνέντευξη τύπου και την κινητοποίηση των Ελληνοαμερικανών πολιτικών της περιοχής , προκάλεσαν οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και εμφανίζουν κάποια άτομα με τις φανέλλες της Χρυσής Αυγής στο κτήριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης .
Στην συνέντευξη τύπου έδωσαν το παρών αρκετά Αμερικανικά κανάλια, ενώ την Πέμπτη 4
Οκτωβρίου δημοσιογράφος της εφημερίδας New York times , επισκέφθηκε τα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας και συνομίλησε με τον πρόεδρο της Ηλία Τσεκερίδη.
Τέλος σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ηλία Τσεκερίδη , οι διοργανωτές της συνέντευξης τύπου, είχαν ζητήσει αρχικά να τους παραχωρηθεί η έδρα της Ομοσπονδίας για την διεξαγωγή της , αλλά ο πρόεδρος αρνήθηκε


Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7372&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 06.10.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote