Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow Μικρά και ενοχλητικά του Σεπτεμβρίου
Μικρά και ενοχλητικά του Σεπτεμβρίου Εκτύπωση E-mail
28.09.12

Μικρά και ενοχλητικά του Σεπτεμβρίου

Στερνή μου γνώση…

Έστω και με καθυστέρηση δυο και πλέον μηνών, η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης εξέδωσε δελτίο τύπου, μέσω του οποίου λαμβάνει σαφείς αποστάσεις από την κομματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση, αλλά ούτε και η έδρα της Ομοσπονδίας χρησιμοποιείται από τα μέλη του εν λόγω πολιτικού κόμματος.
Τα γράφαμε από το καλοκαίρι (μικρά και ενοχλητικά του Ιουλίου)για τα ρατσιστικά φαινόμενα εδώ στην παροικία μας και μάλιστα, είχαμε δημοσιεύσει και φωτογραφίες με τα κιβώτια της αλληλεγγύης που συγκεντρώθηκαν στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης , στα οποία αναγράφονταν η φράση “Μόνο για Έλληνες στην καταγωγή”.

Βεβαίως, είχαμε στηλιτεύσει αυτή την ενέργεια και καλούσαμε την διοίκηση της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης να αποστασιοποιηθεί από αυτά τα ρατσιστικά φαινόμενα και να πάρει θέση, αλλά προφανώς οι εκτελεστικοί παράγοντες της Ομοσπονδίας στην Νέα Υόρκη, αδιαφόρησαν και να τώρα τα αποτελέσματα.

Αργότερα υπέπεσε στην αντίληψη μας μια φωτογραφία, η οποία δείχνει την πλάτη κάποιων ατόμων με τις φανέλες της Χρυσής Αυγής μέσα στον χώρο της Ομοσπονδίας ,η οποία ωστόσο εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του συνδέσμου Χρυσής Αυγής Νέας Υόρκης και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Όποιος θέλει και μπορεί να έχει τα μάτια του ανοιχτά, μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι η Χρυσή Αυγή ακολουθεί πιστά μια συγκεκριμένη στρατηγική, η οποία διευρύνει τους ορίζοντες της επιχειρησιακής και επικοινωνιακής τακτικής της στην γενέτειρα. Κάτι παρόμοιο έγινε και εδώ στην Αστόρια στον χώρο της Ομοσπονδίας, όπου μερικά μέλη της Χρυσής Αυγής, με το πρόσχημα της βοήθειας στην συσκευασία των κιβωτίων με τα ρούχα που θα αποστέλλονταν στην Ελλάδα, βρήκαν την πόρτα ανοιχτή και μπήκαν….

Σφαιρική ενημέρωση

Εύστοχες και ουσιαστικές ήταν οι επισημάνσεις του κ. Σπύρου Γαρυφάλλη σχετικά με τα κατορθώματα του ΣΑΕ Αμερικής, τις οποίες κατέθεσε δημόσια στην πρόσφατη ανοιχτή επικοινωνία του υφυπουργού εξωτερικών Κ. Τσιάρα με τους ομογενείς, στο Σταθάκειο πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια το βράδυ της 23ης Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Γαρυφάλλης αποτελούσε μέχρι πρόσφατα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΑΕ στην περιφέρεια της Αμερικής και όλες οι εμπειρίες που αποκόμισε από την συμμετοχή του, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ολοκλήρωση της εικόνας που έχει ο υφυπουργός για την οργάνωση.

Άλλωστε όπως είναι γνωστό το νόμισμα έχει δυο όψεις και η πολύπλευρη ενημέρωση, μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά στην αναδιοργάνωση του νέου ΣΑΕ .

Σύλλογος Αθηναίων Νέας Υόρκης

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται ο σύλλογος Αθηναίων Νέας Υόρκης, καθώς η σημερινή διοίκηση υπό την προεδρία του κ. Πάνου Αδαμόπουλου, ολοκλήρωσε επιτυχημένα τις προσπάθειες για την κατάταξη του συλλόγου, στην κατηγορία των μη κερδοσκοπικών οργανισμών από την πολιτεία της Νέας Υόρκης, γεγονός που ανοίγει νέους ορίζοντες στον σύλλογο.

Ένα ακόμη θετικό στοιχείο, αποτελεί η επανάκαμψη αρκετών παλαιών μελών στον σύλλογο, καθώς επίσης και το νοικοκύρεμα στα οικονομικά , των οποίων τις λεπτομέρειες ανακοίνωσε ο ταμίας κ Π. Χατζηκυριάκος στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου.

Ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει την ετήσια χοροεσπερίδα του στο terrace on the park στις 10 Νοεμβρίου , ενώ στις 14 Οκτωβρίου στο πολιτιστικό κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής , θα εορτάσει την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης των Αθηνών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Ορισμένες διευκρινήσεις

Έλαμψαν δια της απουσίας τους τα περισσότερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας , από τη πρόσφατη συνάντηση του υφυπουργού εξωτερικών Κ.Τσιάρα με τους ομογενείς της περιοχής , η οποία σημειωτέον, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας στην έδρα της στην Αστόρια την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου.

Βεβαίως είναι δικαίωμα τους να μην εμφανίζονται εκεί που δεν θέλουν, αλλά την επόμενη φορά που κάποιος πολιτικός επισκέπτης, θα αρνηθεί προσχηματικά να επισκεφθεί την έδρα της Ομοσπονδίας , να μην γκρινιάζουν προσπαθώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Όσον αφορά στην περιορισμένη συμμετοχή της συγκεκριμένης εκδήλωσης, σίγουρα δεν οφείλεται στην μη έγκαιρη ειδοποίηση , γιατί όπως μου ανέφερε ο υφυπουργός Κ.Τσιάρας, η Ομοσπονδία είχε ενημερωθεί αρμοδίως για την επίσκεψη του προ εικοσαημέρου.

Άφαντος όμως από αυτή την εκδήλωση, ήταν και ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή, όπως επίσης και η Εκκλησία.

Αντίθετα, κάποια κομματικά στελέχη του Πασόκ έδωσαν το παρών και εκπροσωπώντας τους συλλόγους τους , έκαναν και εύστοχες παρεμβάσεις στην συζήτηση με τον υφυπουργό.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7362&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 19.03.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote