Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: “Δανειστήκαμε χρήματα και πρέπει να τα δώσουμε πίσω”
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: “Δανειστήκαμε χρήματα και πρέπει να τα δώσουμε πίσω” Εκτύπωση E-mail
27.09.12

Του Σάκη Σερέτη

“Δεν είμαστε ξένοι αλλά γνώριμοι από παλιά” τόνισε ο υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην ομιλία που απηύθυνε την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στο Ελληνικό προξενείο Νέας Υόρκης προς τους εκπρόσωπους των ομογενειακών οργανώσεων της ευρύτερης περιοχής και παράλληλα ενημέρωσε τους καλεσμένους, για το επικείμενο ραντεβού που είχε οριστεί με την Αμερικανίδα ομόλογο του Χίλαρι Κλίντον στις 6.30 την ίδια ημέρα.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο υφυπουργός εξωτερικών για θέματα απόδημου Ελληνισμού Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο πρέσβης στην Ουάσιγκτον Χρήστος Παναγόπουλος, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης, ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, καθώς επίσης και μια σειρά από εκπροσώπους Ελληνοαμερικανικών οργανώσεων.

Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τους ομογενείς σχετικά με τις επαφές που είχε στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, την οποία χαρακτήρισε διαφορετική από τις άλλες , ενώ παράλληλα ανέφερε ότι αυτός και συνεργάτες του αλωνίζουν τον χώρο , καταβάλλοντας προσπάθειες ώστε να αλλάξει η εικόνα της Ελλάδας, που διανύει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της.

Αναφερόμενος στον υφυπουργό εξωτερικών Κωνσταντίνο Τσιάρα , τόνισε ότι “έχει αγκαλιάσει με πολύ θέρμη τον Οικουμενικό Ελληνισμό και άρχισε να ταξιδεύει, ξεκινώντας βέβαια από την μεγάλη οικογένεια των συμπατριωτών μας στην Αμερική”.

“Εσείς εδώ, ίσως νιώθετε περισσότερο από άλλους συμπατριώτες μας αλλού, την πικρία που συνοδεύει αυτή την κατάσταση, η οποία δυστυχώς έχει ζημιώσει την εικόνα της χώρας μας και έχει λαβώσει την Εθνική μας υπερηφάνεια” τόνισε ο υπουργός, ενώ παράλληλα ανέφερε την μεγάλη Εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους, προκειμένου να αναταχθεί η διεθνή εικόνα της χώρας.

Για το εσωτερικό της χώρας ο κ. Αβραμόπουλος ,είπε ότι πρέπει να γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες κινήσεις που θα έπρεπε να τις είχαν κάνει χρόνια πριν, ώστε και η Ελληνική οικονομία να ανατ
αχθεί και το κράτος να εκσυγχρονιστεί και τα όνειρα των νέων ανθρώπων να μην σκοτεινιάζουν.

 Ο υπουργός ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι και η εβδομάδα που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη λόγω των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν, ενώ για το εσωτερικό της χώρας, επεσήμανε ότι πρέπει να εξηγηθεί με ειλικρίνεια αλήθεια και πειστικότητα η πραγματικότητα , έτσι ώστε οι Έλληνες πολίτες να συμβάλλουν στην συλλογική προσπάθεια της κυβέρνησης.

“Τα τρία τελευταία χρόνια ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας πραγματικά υποφέρει και δεν θέλει μόνο απλά και μόνο την συμπάθεια, θέλει συγκεκριμένες ενέργειες και με γρήγορους ρυθμούς, να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και ο χρόνος, προκειμένου να βγούμε δυναμικά μπροστά” ανέφερε ο υπουργός, ενώ εστιάζοντας στις υποχρεώσεις της χώρας , τόνισε “ δανειστήκαμε χρήματα και πρέπει να τα δώσουμε πίσω”.

“Η Ελλάδα είναι μια χώρα με ένα δυναμικό λαό και τεράστια ιστορία καθώς επίσης και τεράστιες αναξιοποίητες δυνατότητες” ανέφερε ο ομιλητής , ενώ στην συνέχεια τόνισε ότι “πρέπει να μείνουν στην άκρη συνήθειες και πρακτικές του παρελθόντος και μέσα από βαθιές διαθρωτικές αλλαγές να φτιαχτεί η νέα Ελλάδα. Όλα αυτά όμως για να γίνουν, προϋποθέτουν Εθνική ενότητα και θα πρέπει να παραμερίσουμε τα μικρά και τα ασήμαντα που δυστυχώς κυριαρχούν, να υποσταλούν οι κομματικές σημαίες και να ανεβάσουμε ψηλά την σημαία της πατρίδας, πιστεύοντας σε αυτό τον αγώνα”.

Σχετικά με τον Οικουμενικό Ελληνισμό και την ενασχόληση του με τα κοινά, ο υπουργός ανέφερε ότι “ο μεγαλύτερος αριθμός των Ελλήνων της Οικουμένης και ειδικότερα οι νέοι άνθρωποι, δεν ασχολούνται με τα κοινά, εξ αιτίας μια σειρά λόγων που έχουν να κάνουν, με τον τρόπο που ασκήθηκε η αποκαλούμενη ομογενειακή πολιτική.

Αναφερόμενος δε στο Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού, ανακοίνωσε τις προσπάθειες μιας θεσμικής μεταρρύθμισης, η οποία θα βασίζεται στις εμπειρίες που αποκομίστηκαν από τον πρώτο κύκλο λειτουργίας του, ενώ παράλληλα κάλεσε τους ομογενείς να καταθέσουν τις απόψεις τους, ώστε να οργανωθεί καλύτερα ο Οικουμενικός Ελληνισμός, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αποστολή του.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αβραμόπουλος, επεσήμανε ότι η Ελλάδα πληρώνει την πρωτιά εμφάνισης της στην παγκόσμια σκηνή, ως φορέας της οικονομικής κρίσης ενώ είναι και θύμα της. Ωστόσο η ασθενής αλυσίδα των χωρών του Ευρωπαϊκού νότου, που όλο και περισσότερο εκδηλώνουν τάσεις κοινωνικής αναταραχής και αστάθειας, δείχνουν τελικά ότι άδικα έχει κατηγορηθεί τόσο πολύ η χώρα μας.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7358&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 27.09.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote