Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Περιορισμένη συμμετοχή στην πρώτη ανοιχτή συζήτηση των Ελληνοαμερικανών εκπαιδευτικών στην Νέα Υόρκη
Περιορισμένη συμμετοχή στην πρώτη ανοιχτή συζήτηση των Ελληνοαμερικανών εκπαιδευτικών στην Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
24.09.12

Εμφανώς υποτονική ήταν η πρώτη του έτους συγκέντρωση, την οποία διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανών εκπαιδευτικών και ο σύλλογος Ελλήνων εκπαιδευτικών “Ο Προμηθέας” με την ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ η απουσία εκπροσώπων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία διαχειρίζεται τις τύχες της Ελληνόγλωσσης παιδείας, καθώς επίσης και η ισχνή συμμετοχή των Ελληνοαμερικανών εκπαιδευτικών της ευρύτερης περιοχής , θα πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά τους διοργανωτές αυτής της συγκέντρωσης.

Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας εκπαιδευτικών κ. Στέλλα Κοκόλη, η οποία παράλληλα έκανε έκκληση στους ομογενείς επιχειρηματίες, να συνεισφέρουν οικονομικά στην εδραίωση του οικοδομήματος της Ελληνόγλωσσης παιδείας , μέσω του οποίου θα σπουδάσουν την Ελληνική τα παιδιά της Ομογένειας και συνεχίζοντας τις σπουδές τους σαν δάσκαλοι, θα μπορούν στο μέλλον να στελεχώσουν τα Ελληνοαμερικανικά σχολεία της Ομογένειας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η συντονίστρια εκπαίδευσης του γενικού Προξενείου στην Νέα Υόρκη Ελένη Καραγεωργίου, η οποία απευθυνόμενη στους παρευρισκομένους ανέφερε ότι    “ελάχιστα πράγματα μπορεί να προσφέρει το Ελληνικό κράτος λόγω της οικονομικής κρίσης” , ενώ παράλληλα εξέφρασε την απαισιοδοξία της, σχετικά με την αναπλήρωση των κενών θέσεων που θα δημιουργηθούν με την αποχώρηση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών από την Ελλάδα.

Σχετικά με την άφιξη των σχολικών βιβλίων από την γενέτειρα, ανέφερε ότι  "αναμένονται στο τέλος Οκτωβρίου", ενώ ο Δρ. Γεώργιος Μελικόκης  ο οποίος έχει αναλάβει προσωπικά την συγκέντρωση των απαιτούμενων χρημάτων για την μεταφορά των βιβλίων από την Ελλάδα, ανέφερε ότι περιμένει να του ανακοινωθεί από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας το ύψος της μεταφορικής δαπάνης, προκειμένου να τακτοποιηθεί ο λογαριασμός από ιδιώτες ομογενείς .

Ερωτηθείς ο Δρ. Μελικόκης για την καταλληλότητα των βιβλίων που έχει τυπώσει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, απάντησε ότι “δεν τυγχάνουν ευρείας αποδοχής από τους εκπαιδευτικούς και θεωρούνται ακατάλληλα προς χρήση”.

Χαρακτηριστική επίσης, ήταν η τοποθέτηση του κ. Νίκου Ανδριώτη στα θέματα της Ελληνικής παιδείας στην Αμερική, ο οποίος χρησιμοποιώντας την φράση “λιμνάζοντα ύδατα” του μακαριστού πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου, απέδωσε τα εύσημα στους γονείς των Ελληνοαμερικανών μαθητών που εξακολουθούν να στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία της Ομογένειας, ενώ παράλληλα ανέφερε “ δεν ήταν τυχαίο ότι δεν πήγα στην φετεινή κληρικολαϊκή συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής”.

Παράλληλα ο κ. Νίκος Ανδριώτης, υποσχέθηκε να συνεισφέρει οικονομικά στην συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για την μεταφορά των βιβλίων από την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι μέχρι τώρα, οι μαθητές του Αγίου Δημητρίου Αστόριας χρησιμοποιούν φωτοαντίγραφα των βιβλίων .

Σάκης Σερέτης

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7351&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 25.09.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote