Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σε νέα σύσκεψη την Τετάρτη οι αποφάσεις για τα μέτρα
Σε νέα σύσκεψη την Τετάρτη οι αποφάσεις για τα μέτρα Εκτύπωση E-mail
10.09.12

Σε νέα συνάντηση, το απόγευμα της Τετάρτης στις 19:30, παραπέμπεται η οριστική απόφαση των τριών πολιτικών αρχηγών για το πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώθηκε χωρίς οριστικές αποφάσεις.

Τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης διαμήνυσαν ότι δεν τίθεται ζήτημα συνοχής της κυβέρνησης και ότι η σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα για τη λήψη των μέτρων συνεχίζεται.

Η συνοχή της κυβέρνησης είναι αδιαμφισβήτητη ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

«Ολοι προσπαθούμε για το καλύτερο. Δεν υπάρχει καλός και κακός» σημείωσε και έκανε λόγο για την αγωνία που υπήρχε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο κ. Κεδίκογλου παραδέχτηκε ότι υπάρχει θέμα για ορισμένα από τα μέτρα και τόνισε πως πρέπει να πείσουμε για την αποτελεσματικότητα και την κοστολόγηση τους.

«Και εμείς δεν θέλουμε οριζόντιες περικοπές των συντάξεων», συμπλήρωσε σημειώνοντας πως το ζήτημα είναι να βρεθούν μέτρα που να είναι αποδεκτά με στόχο τη διατήρηση της συνοχής της κοινωνίας.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία την Τετάρτη στη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Τα μέτρα να «κλείσουν» το συντομότερο δυνατό, δήλωσε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε τις ενστάσεις της τρόικας όσον αφορά κάποια μέτρα τονίζοντας: «Έντονες ενστάσεις δεν θα το έλεγα. Λίγα είναι τα μέτρα που δεν έχουν γίνει αποδεκτά Συζήτηση γίνεται για να καταλήξουμε στο άριστο μείγμα των μέτρων».

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι τα μέτρα δεν έχουν «κλειδώσει», καθώς η τρόικα δεν έχει αποδεχθεί το σύνολο του πακέτου μέτρων, ωστόσο εφόσον αποφασίσθηκε να εξειδικευθούν τα μέτρα, θα πρέπει να δοθεί από την τρόικα το προβλεπόμενο αντάλλαγμα, δηλαδή η παράταση και η εκταμίευση της επόμενης δόσης. «Αυτό που μας απασχολεί είναι η εξειδίκευση των μέτρων να γίνει με εσωτερική δικαιοσύνη και να υπάρχουν αντίρροπα πακέτα», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα συνοχής της κυβέρνησης, αλλά της κοινωνίας και χαρακτήρισε τις σχέσεις του με τον κ. Σαμαρά εξαιρετικές.

Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση και ότι η ΔΗΜΑΡ διεκδικεί τα μέτρα να είναι δίκαια ώστε να μην «ματώσουν» άλλο οι οικονομικά αδύναμοι. «Για τη ΔΗΜΑΡ τίποτα δεν είναι δεδομένο» επεσήμανε ο κ. Κουβέλης, τονίζοντας ότι «η τρόικα πρέπει να καταλάβει ότι τα όποια μέτρα έχουν ως αποδέκτη μια τεμαχισμένη κοινωνία».

Στη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη, θα τεθεί επί τάπητος και η στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στο Eurogroup της Παρασκευής.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7330&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote